Секировско агнешко чеверме: Прави се във фурната и ще ви отвее главите!

0
393

Това секировско агнешко чеверме е нещо удивително вкусно, без думи сме просто

Предлагаме ви рецептата за така нареченото секировско агнешко чеверме. Това чудо ще ви отвее главите, толкова е вкусно и ароматно. И не се тревожете за направата му, защото се прави спокойно във фурната. Рецептата избива рибата!

секировско агнешко чеверме
Мале, мале…, удивителна вкусотия е това секировско агнешко чеверме

Трябват ни шест порции агнешко месо, една агнешка главичка, пет глави лук, 300 грама доматено пюре, 50 грама олио, една лъжица червен пипер, една лъжичка захар, чубрица, джоджен, сол на вкус.

За овалване на месото са ни необходими 6-8 лъжици брашно, две лъжици червен пипер, две щипки кимион, две щипки черен пипер.

Първо трябва да си сварим агнешкото месо. След това си смесваме продуктите, които са за овалването на месцето и като ги смесим си го овалваме хубаво в тях. Нареждаме си го после в една тавичка.



Лука си го нарязваме на полумесеци и го слагаме да се запържи в олиото. Като видим, че вече е добил апетитен златист цвят, си прибавяме към него доматеното пюре и захарта.

Накрая си слагаме и подправките като сипваме вътре и около 600-700 грама вода.

След като заври си заливаме месото отгоре и го слагаме да се запече за около 40 минутки във фурната. Поръсваме го накрая с нарязан на ситно пресен джоджен и си го досготвяме по мерак.

Лесна, но чудесна е тази рецепта за вкусното агнешко по празниците. Направете си я и вие и ще видите, че няма да съжалявате нито за момент.

Губи само онзи, който не обича агнешко. За щастие обаче в България такива хора са сравнително малко.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.