Ето кои хора не могат да станат кръстници на детето ви

0
672

В тази роля не могат да влязат и хора, които са обрекли живота си на Господ

Ако скоро ви предстои да кръстите детето си, то е добре да сте наясно кои хора не могат да му станат кръстници.

кръстници
В тази роля не могат да влязат и хора, които са обрекли живота си на Господ

В следващите редове ще ви разкрием кои не могат да бъдат кръстници, за да имате време за реакция, ако вече сте направили избора си, но той е грешен.

Кръщаването на детето е един от най-светлите празници не само във вашия, а и в неговия живот.
За да бъде извършено това тайнство по всички канони, е необходимо да се обърне специално внимание на кръстниците на детето.

Ето и кои са хората, които не могат да станат кръстници на детето ви:



Възрастта също играе ключова роля при избора на кръстници. Твърди се, че не могат да влязат в ролята на такива момичета, които са под 14-годишна възраст, както и момчета, които все още не са навършили 15 години. Според църковните разбирания само хора, които са навършили тази възраст могат да се занимават с духовно образование.

В тази роля не могат да влязат и хора, които са обрекли живота си на Господ – монаси и монахини.

Кръстници на детето не могат да станат неговите родители, нито пък хора, които страдат от някакво психическо заболяване.

Въпреки суеверията в следващите редове ще ви разкрием кой може да кръсти вашето дете:

От дълги години се вярва, че детето ви не може да бъде въведено в христовата вяра от жена, която не е омъжена или пък мъж, който не е женен. Според народните вярвания, ако изберете някой от тях, те ще отнемат от щастието от тях.

Разбира се това суеверие е толкова глупаво, че дори и църквата не го взема на сериозно. Основният принцип, от който трябва да се ръководите при избора на кръстници, е хората да бъдат добри.

Според друго суеверие в ролята на кръстница не може да влезе жена, която е в очакване на рожба.
Тук трябва да направим важното пояснение, че църквата не забранява бременна жена да стане кръстница. Истината обаче е, че този ритуал е свързан с безпокойство, което може да навреди на плода. Поради тази причина трябва да обсъдите надълго и нашироко дали това ще я притесни и ще има ли достатъчно сили.

Може би е излишно да споменаваме, че от значение е и доколко е напреднала бременността. Макар и да протича безпроблемно, е доста рисково, ако си изберете жена, която ще роди след броени дни. В такъв случай е добре да сте готови и с резервен вариант, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.