Най-малкият 3-годишен БГ гвардеец получи страхотен подарък (ВИДЕО)

0
402

На 3 март малко момче марширува пред сградата на Президентството. Заснетото видео с малкия български гвардеец обиколи социалните мрежи за отрицателно време

Бащата на малкия Никола разказва любопитни случки.

гвардеец
Баткото гвардеец и малкият гвардеец Никола станаха приятели

Всеки път, когато излязат на разходка, малчуганът иска да минат до сградата на Президентството.

След това започва да имитира караула. Детето е толкова наблюдателно. То вижда неща, които на възрастните не им правят впечатление. Бабите купуват пушки за малкия български гвардеец.

Видеото с малкия Никола стана страшен хит на 3 март в социалните мрежи. Така то попада в полезрението на бригаден генерал Илко Йорданов. Ген. Йорданов останал дълбоко впечатлен от ентусиазма на малкия български гвардеец. Нарича го млад патриот.



Цялата гвардейска част решила да направи един страхотен подарък за малкия Никола. Да му ушият гвардейска униформа по мярка. Тя ще му остане и като един безценен спомен.

Униформата ще се състои  от ботушки, червена гвардейска униформа и калпак. Гвардейците имат два вида облекло – в бяло и в червено. Но малкият Никола си харесал червената униформа, споделя неговият баща.

Червената униформа с бели декорации е зимната гвардейска униформа. Докато бялата с червени орнаменти е лятната. Гвардейската униформа е въведена от княз Александър I Батенберг през 1882 г.

Униформата на българския гвардеец не е променила своя вид през годините. Тя продължава да включва черни ботуши с шпори. Бридж и мундир, както и калпак с перо.

Гвардейци разказват, че е много хубаво повече деца като Никола да се увличат от тези български символи. Ген. Йорданов е изключително доволен. Той обявява, че българският патриотизъм съвсем не е умрял. Докато има такива деца, бъдещето на страната ни е  гарантирано.

Запознайте се с малкия роден гвардеец от видеото на  bgonair.bg долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.