Проф. Сергей Игнатов разкрива мистериите в Древен Египет (ВИДЕО)

0
409

От началото на тази година проф. Сергей Игнатов е назначен за ректор на Европейския университет за хуманитарни науки. Той е учен от световна величина и познавач на Древен Египет

В предаването „Под лупа“ на ТВ Европа с водещ  Ганиела Ангелова, проф. Сергей Игнатов разкрива любопитни и непознати случки от живота на древните египтяни.

проф. Сергей Игнатов Древен Египет
Проф. Сергей Игнатов разкрива мистериите на Древен Египет

Египтяните приемат човека по следния начин.  Човешко тяло, душа Ка и Ба – синоним на Бог – двойник, който има същата субстанция като Твореца. Божествената частица, която ни прави едносъщни със Създателя.

Когато човек умре, неговата душа напуска тялото и се съединява с двойника, за да може да продължи да живее сред Боговете. Там се съединява с Твореца без да губи своята индивидуалност.

Ба има способност да мигрира между световете и да посещава нашия свят.  Затова са необходими гробници. Ба преминава през стенните изображения и през релефите, които на египетски се наричат „врата“. Ба може да се всели в статуята в храма.



В Древен Египет името е много важно. То е близко до представата за двойника.

Тялото е в преизподнята (в гробната камера при Озирис). Ка е божествен и живее при Божествата. Ба е в ръцете на Владетеля на вечността.  Името е в устата на живеещите на Земята.

Днес в православната практика сутрешната молитва завършва със споменаване имената на починалите.

Древните египтяни приемат, че душата е материална. Те я виждат как лети и как влиза в статуите. В един храм ако  Бог не се е вселил в статуите, египтяните не поднасят своите молитви.

Боговете малко се отличават от хората. Те имат тела като нашите тела. Живели са на Земята. В един момент са се уморили и са се оттеглили в своите двойници. Името може да бъде чуто, а сянката може да бъде видяна.

Египтяните казват, че имат по 2 сърца. Едното е физическият орган, който тупти. Второто е по-важното сърце. Чрез него душата Ба се съединява с нашето истинско туптящо сърце и  с човешкото тяло.

Това е една малка част от разказа на проф. Сергей Игнатов за мистериите в Древен Египет. Останалото ще научите от видеата (част 1 и част 2) долу.

******

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.