Обявиха 14 април за ден за национален траур

0
521

Министерският съвет на Република България взе решение денят събота – 14 април да бъде обявен за национален траур. Знамената на всички държавни институции трябва да бъдат наполовина свалени

Причината за националния траур е тежката катастрофа, която стана днес на АМ „Тракия“.

ден за национален траур
Обявиха 14 април като ден за национален траур

Националният траур е начин да бъде почетена паметта на загиналите 10 жертви. Още 20 души бяха ранени. Сред тях има и едно дете.

На сайта на Министерски съвет gov.bg, правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите.

Целият екип на ТОПактуално.ком сме съпричастни с огромната мъка на всички роднини на жертвите!



Според последната справка на полицията, в автобуса са пътували 45 пътника.

Намерени са телефоните на загиналите и по този начин службите са се свързали с близките на жертвите. Разследването се извършва от Окръжна прокуратура.

Лек автомобил се блъска в движещ се автобус на превозвача „Юнион Ивкони“. Автобусът пада в крайпътната шанца на една страна. При падането някои от пътниците получават по-леки травми, но 10 човека загиват.

Шофьорът е млад мъж на 33 години. Той е настанен в болница.

Репортер на Нова ТВ успя да вземе интервю от него. Човекът се чувства страшно виновен, че не е съумял да съхрани живота на всички пътници.

По принцип вината не е негова. Той се е движил с нормалната скорост за междуградски автобус, който пътува между София и Бургас.

Водачът на автобуса разказва още, че докато се движил в дясната лента, видял в огледалото кола, която се опитва да го изпревари.

Той намалил, за да може автомобилът „Рено Меган“ спокойно да го задмине. Колата, обаче, се забавила. При повторно гледане в огледалото, видял как водачът прави рязък завой. Блъска се в средата на автобуса. При мощния удар автобусът се надигнал и останал само на две гуми.

Водачът се опитал да го изправи и да го върне обратно в лентата, но не успял. Автобусът бил неуправляем.

Голяма част от пътниците не са били сложили предпазни колани. Ако за били закопчани, са щели да останат на място,  да бъдат живи и да получат минимални травми.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.