Стойчо Керев ни пренася в света на непозната духовност (ВИДЕО)

0
523

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост коментират изключително интересна тема. Те ни връщат векове назад във времето, където се крие неподозирана мъдрост

В поредицата „Новото познание“ гост на Стойчо Керев е Димитър Лулчев – богослов.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Предмет на разговора е Книгата на Енох и тайните за света, които са скрити и закодирани в нея. Тази книга се приема за неканонична – извън канона на Стария завет.  Поради времето на нейното написване – 3-2 век пр. Хр. Книгата представлява псевдоепиграма – един човек или група от хора пишат от името на някой друг.

Енох е бил пророк. През различни периоди от време са били написани 3 Книги на Енох. В първата от тях  се съдържат 5 разказа, които представляват 5 документа.

Първата Книга на Енох е била написана в предхристиянския период. В нея се говори за Бог и за плана на Бога за човечеството. Засегнати са теми за сътворението на света, за природата, за небесните тела.



В Книгата на Енох постоянно се говори за Ангелите. Те са представени като нетелесни духове. И населяват седемте небеса.

Виденията на Енох са свързани със Земята и със силите, които я управляват. Господ е делегирал задължения на определени сили, които трябва да се грижат за планетата.

Книгата на Енох е еврейски текст. Тя е написана от група от хора. Всички текстове са подчинени на един и същи принцип. Предават информация за познанието на Енох, който е пророк от предпотопната епоха.

Пророк Енох принадлежи към седмото поколение след Адам. За  Библията числото 7 е изключително важно. То е символ на Божествената пълнота. Дава се завършен вид на Богопознанието и на творението.

Паднали Ангели дават познание на хората в различни сфери – от изработването на оръжие до познание за планетите и астрологията. Хората не са били готови да получат това познание и започва самоунищожение.

Заради падналите ангели се налага да бъде изпратен потопът. Всичко, което падналите ангели са разрушили трябва да бъде поправено. Точно това ще направи изпратеният на Земята Месия.

Ной е син на Енох. Той е човекът, който ще пренесе живота от предпотопната към следпотопната епоха.

Още непознати и любопитни факти ще научите от въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на Димитър Лулчев от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.