Чудо на чудесата се случи на Великден в манастир (ВИДЕО)

0
912

Всяко едно от чудесата на Бог ни показват, че неговата сила е безмерна и необятна. Ежедневно се случват по-малки и по-големи чудеса, но това на Великден е наистина невероятно

Празникът Великден – Възкресение Христово свързваме и с благодатния огън, който слиза на Земята в Йерусалим.

чудо на чудесата
Чудо на чудесата се случи в манастира „Свети Пантелеймон“ на Атон

Според древното предание, ако през някоя година този благодатен огън не се появи, значи идва краят на човечеството. Затова всяка година чудото на благодатния огън се посреща с такава невиждана радост от вярващите.

Оказа се, че благодатният огън се появява и на други места на Великден.

Тази година той слезе в Света гора, Атон. Там се намира руският манастир „Свети Пантелеймон“. Наричат го още манастирът със зелените кубета, защото покривите на постройките от манастирския комплекс са обшити със зелено покритие.



По време на службата за Великден, благодатният огън е слязъл върху Светата плащеница на Господ Иисус Христос. Сами можете да се докоснете до това Божие чудо на чудесата.

Както се вижда от заснетото видео, благодатният огън си гори, но не поврежда свещената тъкан.

Игуменът на манастира пали свещи от този огън. Очевидци споделят, че благодатният огън върху Светата плащеница горял по време на цялата служба. Тя трае поне 4 часа. След това сам изчезнал.

Само Господ си знае защо това чудо на чудесата се случи точно в руския манастир „Свети Пантелеймон“.

На Атон има 26 манастира. Освен руският, там са Българският Зографски манастир „Свети Георги“, Сръбският Хилендарски манастир. Останалите са гръцки.

След Йерусалим, Света гора е второто по святост и духовност място в света. Наричат го още „Градината на Божията майка“. От създаването на монашеската република, на Атон достъпът на жени е строго забранен.

Единствената жена, която е ходила там е Божията майка. Тя вече била на преклонна възраст и Всевишният й позволил да освети това духовно място с нейното великолепно присъствие.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.