Помните ли скандалната група „Тату“?

0
415

В края на 90-те години на 20 век и малко след това две момичета скандализираха не само Русия, но и голяма част от света. „Тату“ бяха съдени за поругаване на руска храм

Група „Тату“ е основана през 1998 г.

"Тату"
Лена и Юлия – група „Тату“ през 1999 г.

Певиците Лена и Юлия не са се познавали преди. В онзи момент и двете все още са ученички.

Незнайно защо, но най-вероятно заради рейтинга, основателите на групата решили да изградят образа на двойка лесбийки.

В онези години хомосексуализмът все още беше тема табу. Повече се говореше за мъжките гей двойки и навлизащите тогава травестити. Женските бяха доста по-малко.



Появата на „Тату“ отприщи различни страсти и мнения. По-възрастното поколение заклейми тяхното поведение. Подрастващите им се радваха, дори искаха да им подражават. Накрая, под натиск на феновете, Юлия и Лена признаха, че това е само ПР.

„Тату“ записаха доста песни, но най-известните им хитове са „Нас не догонят“ и „Я сошла с ума“.

Те идваха в България и изнасяха концерти по стадионите в редица градове. Любопитно за публиката тогава беше появата им върху камиони.

През 2004 г. Юлия (с черната коса) забременява и решава да роди детето. По това време има само връзка с мъж, без брак. Скоро след това двамата се развеждат.

През 2007 г. се жени за Парвиз Ясинов – бизнесмен. Тя ражда второто си дете. Семейството заминава да живее в Обединените арабски емирства. След това се развеждат и Юлия заживява с мъж, който е преследван от властите.

През 2011 г. Юлия и Лена пускат съобщение, че групата се разделя. Причината е амбицията на всяка една от тях да прави солова музикална кариера.

Лена едва през 2013 г. сключва брак с нейния приятел Саша Кузманович. Саша е от Словения и се занимава с музика.

Младоженците правят два церемонии, писаха в Дарик. Първата е в страната на младоженеца Словения. Втората – на Юлия в Москва по старите руски обичаи.

В края на 2014 г. Юлия издава своя първи самостоятелен албум. Чак през 2017 г. ражда момче. Днес цялото семейство живее в Лос Анджилис.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.