Тези предмети от кухнята застрашават сериозно здравето ви

0
258

Не пренебрегвайте тези съвети, за да не се подлагате на рискове

Специалистите съветват да се избавите от тези предмети в дома ви, тъй като те застрашават сериозно вашето здраве.

предмети
Не пренебрегвайте тези съвети, за да не се подлагате на рискове

Ако искате да държите далеч опасностите от вас, просто изхвърлете на боклука тези предмети, без да се замисляте и за минута. Колкото по-бързо го направите, толкова по-добре.

Няма никакво съмнение, че кухнята е сред любимите помещения на членовете на семейството ви.
Замисляли ли сте се обаче някога, че именно там се крият най-големите опасности за вашето здраве?

В следващите редове ще ви разкрием кои предмети са любимите места на бактериите. Именно с тях трябва да бъдете особено внимателни.



Ето кои са тези предмети:

Кърпи за ръце
Тъй като те се използват доста често, е редно да ги сменяте най-много през 2-3 дни. В противен случай ще се превърнат в отличен развъдник на бактерии, а това няма да доведе до нищо добро.

Цедката на мивката
Няма никакво съмнение, че тя е едно от най-мръсните места във всеки дом. Именно поради тази причина трябва да я миете доста често. Много е важно обаче да я измиете едва, след като вече сте измили всички чинии и прибори, които са в мивката. Освен това след миенето й, задължително трябва да измиете и мивката.

Тефлоновите тигани
Колкото и невероятно да ви звучи, те също попадат в списъка на опасните предмети в дома.
Тук трябва да следите внимателно за целостта на покритието. Трябва да знаете, че ако целостта на покритието е нарушено, тиганът ще произведе сериозни токсини при нагряването му. Поради тази причина, ако видите драскотина по него, по-добре е да си вземете нов тиган.

Машинка за мелене на месо
Този уред е изключително удобен за домакините. Тук обаче трябва да сте много внимателни при миенето. Освен, че трябва да я измивате много добре (това се отнася до всяко ъгълче или гънка на конструкцията), не трябва да я прибирате, преди да е изсъхнала изцяло.

Дъската за рязане
Тя също е сред предметите в кухнята, които крият сериозни опасности за здравето ви. Освен, че трябва да се мие много старателно и да се подсушава идеално, е добре да я сменяте през известен период от време. Специалистите препоръчват това да се случва веднъж на 3-4 месеца. Причината за това е, че тя също е отличен развъдник на бактерии, които едва ли бихте искали да попаднат в храната ви.

Гъбата за миене на чинии
Ако все още миете чиниите на ръка, а не използвате съдомиялна, трябва да сте наясно, че гъбата представлява много сериозна опасност. Тъй като тя е почти винаги влажна, е повече от отличен развъдник на бактерии. Именно поради тази причина е препоръчително да се сменя веднъж седмично. Не си позволявайте да я използвате по-дълго време, тъй като в противен случай може би ще съжалявате горчиво, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.