Пилотът, който рани 5 души на ралито, се оказа криминално проявен (+още подробности)

0
271

По време на ралито в Шумен пилот загуби контрола над управлявания от него спортен автомобил. Вряза се в зрителите и рани от тях 5 души. Двама получиха сериозни ортопедични травми

Драмата се разигра около 14:30 часа в неделя.

ралито
Ралито беше прекъснато след тежкия инцидент Сн: Нова ТВ

Ралито е от серията „Мемориал Валерий Великов“. Пилотът Николай Георгиев от Варна управлява BMW. Поради прекалено високата скорост той не успява да вземе последния завой. Колата поднася и връхлита събралите се зрители.

Надпреварата е прекратена. По спешност пристигат 4 линейки. Пострадалите две жени и трима мъже са извозени до болницата в Шумен.

Трима от тях са получили сравнително по-леки травми. Двама имат  фрактури в областта на тазобедрените кости.



Всичко се случило толкова бързо. Очевидци наблизо в първия момент не могли да разберат какво става.

Виновният пилот е задържан за разпит. При установяване на неговата самоличност от разследващите се оказало, че той е криминално проявен.

През 1999 г. извършил измама с документи. По този начин се е облагодетелствал за сметка на невинно лице със сумата от 79 500 щатски долара, съобщиха от Нова ТВ.

По време на делата Николай Георгиев успял да се укрие. В продължение на години полицията го издирва. Съдът го осъдил на 3 години ефективна присъда.

Била е издадена червена бюлетина за издирване от Интерпол. Но от лицето няма следа. Ако не се беше разиграла тази драма на ралито в Шумен, никой нямаше да разбере, че пилотът е издирват от органите.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.