Специалисти по здравословно хранене: Това са четирите зелени суперхрани

0
820

Ето защо трябва да присъстват редовно на трапезата ви

Специалисти по здравословно хранене са категорични, че това са четирите зелени суперхрани.

суперхрани
Ето защо трябва да присъстват редовно на трапезата ви

Те препоръчват горещо поне една от тези суперхрани да присъства ежедневно на трапезата ви.

Храните, които ще ви разкрием в редовете по-долу, наистина са невероятни. Те имат най-висока концентрация лесно смилаеми вещества, които не затрудняват организма. Освен това го снабдяват с витамини, минерали и подпомагат изгарянето на мазнините. Не на последно място е и защитата и заздравяването на организма.

Тези четири суперхрани съдържат широк набор от полезни вещества като протеини, фито-химикали и полезни бактерии. Всички те подпомагат изграждането на по-чиста мускулна маса и здрави тъкани.



Ето кои са четирите зелени суперхрани, които специалистите препоръчват горещо да присъстват ежедневно на трапезата ви:

Спирулина
Спирулината представлява култивирано микро-водорасло. То е било консумирано в продължение на хиляди години от населението на Африка и Мексико. Това-микро водорасло не само, че е един от най-големите източници на протеини на Земята, известни на този етап, а и съдържа 70% чист витамин. Именно този факт откроява микро-водораслото като изключително полезно. Резултатите от проведени редица проучвания сочат, че тази суперхрана притежава способността не само да регулира нивата на кръвната захар, а и да регулира апетита. Освен това тя е перфектна хранителна добавка.

Пшенична трева
Тази трева е изключително силно алкализираща. Пшеничната трева не само може да подпомогне храносмилането и обмяната на веществата, а и да нормализира състоянието на щитовидната жлеза и да насърчи отслабването. Казано с други думи, тя има мощно почистващо действие поради високото съдържание на ензими.

Синьо-зелени водорасли
Този вид водорасли представлява фитопланктон, съдържащ почти всички видове хранителни вещества. Те също са с високо съдържание на протеини – около 60%.
Може би ви звучи невероятно, но имат по-пълен амино-киселинен профил от соята и говеждото месо. Те са едни от най-известните хранителни продукти, съдържащи големи количества бета-каротин, хлорофил и витамини от групата В.
Доказано е, че те подобряват значително работата на мозъка и функционирането на паметта. Освен това укрепват имунната система, което улеснява значително борбата с грип и настинки.

Зеленолистни зеленчуци
Те не само са леснодостъпни, а и са силно питателни. За съжаление обаче хората масово ги пренебрегват и не приемат достатъчно количество от тях. Резултатите от изследванията сочат категорично, че хората, заложили на редовния прием на тези зеленчуци, свеждат до минимум риска от появата на сърдечносъдови заболявания и онкологични заболявания. Тези зеленчуци действат като мини трансфузия на кръвта, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.