Ето как да се научите да пиете повече вода

0
743

За огромно съжаление преобладаваща част от хората не приемат достатъчно количество вода

Едва ли има човек, който да не знае колко полезен за организма е приемът на вода.

вода
За огромно съжаление преобладаваща част от хората не приемат достатъчно количество вода

Истината е, че преобладаваща част от хората приемат твърде малки количества от тази толкова важна течност. По този начин изправят организма си пред много сериозно изпитание, без дори да го осъзнават.

Обикновено естественото усещане за жажда често бива заглушаването с кафе или безалкохолни напитки. Може би първо трябва да започнем от там, че е нужно да пиете от живителната течност, преди изобщо да сте усетили жажда. Когато това се случи, вече е твърде късно, тъй като организмът ви не просто има нужда от вода, а крещи за живителната течност.

Водата не само прочиства организма ви, а и помага да абсорбира по-голямо количество витамини и минерали от храната. Може би ще ви прозвучи странно, но ако пиете достатъчно количество от живителната течност на ден, няма да се чувствате толкова уморени, колкото сега. Не на последно място трябва да отбележим, че тя е основен съюзник при отслабването.



В следващите редове ще ви разкрием някои трикове, благодарение на които ще започнете да приемате по-големи количества вода.
Те са споделени от Ксения Татариникова, която е автор на блога за здравословно хранене Smart Cookie.

Един от съветите й е да направите така, че да свързвате водата с определени действия или навици. В този ред на мисли е добре да изпиете поне чаша живителна течност веднага, след като се събудите. Когато сте седнали пред компютъра или приготвяте храната за семейството си – сложете близо до вас чаша с вода. Така дори без да се усетите до края на заниманието ще сте изпили цялото количество.

Научете се да пиете вода непосредствено, преди да излезете от дома си, както и всеки път, щом се приберете. Когато излизате навън взимайте малка бутилка от живителната течност със себе си. Това правило се превръща в закон през наближаващите летни дни. Тогава организмът ви има неистова нужда от тази живителна течност.

Опитайте различни варианти на прием на вода с плодови или зеленчукови сокове. Знаете, че не е добре да приемате големи количества плодови сокове, тъй като те съдържат солидно количество плодова захар (фруктоза). За да предотвратите рязкото покачване на кръвната захар в тези случаи е добре да добавите известно количество вода към плодовия ви сок. Същото можете да направите и със зеленчуковите сокове.

Добра идея е да сложите кана с вода в хладилника, в която сте нарязали лимонови резени. Със сигурност ще тичате първо към тази освежаваща напитка всеки път, щом се приберете у дома, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.