Мъдреците на Изтока категорични: Никога не правете това, за да не се каете горко!

0
248

Източните мъдреци препоръчват всичко това да запазите в тайна

Мъдреците съветват първото, което да запазите в тайна, са дългосрочните ви планове. Те не бива да се разпространяват, докато не се изпълнят.

мъдреците
Източните мъдреци съветват да не правите никога тези неща

Защото нашите идеи имат слаби места, които много лесно може да се разрушат.

Не си заслужава да разпространявате тайните си за благотворителност.

Доброто дело е рядкост в съвремието, затова го пазете като зеницата на окото си, съветват източните мъдреци.Не се хвалете, защото бързо може да се възгордеете.

Не си заслужава да коментирате пред аудиторията и своята аскетичност. Не говорете за ограниченията си в съня, храненето или в секса.

Това не е полезно и за вашата емоционалност.

Пазете в тайна и мъжеството, героизма. Всички ние ежедневно се сблъскваме с различни изпитания. Някои от нас са изправени пред външни изпитания, други-пред вътрешни.

За тези, които се виждат и ги преодоляваме, получаваме награди и похвали. Но вътрешните пречки и тяхното преодоляване остават скрити и никой не ги забелязва.

Не говорете и не се хвалете с вашето духовно просвещение. Разкритието го само, ако стане действително нужно не само за вас, но и за останалите.

Не споделяйте с другите вашите домашни конфликти и семейния си живот като цяло. То си е само ваше и не си заслужава никой да посвещавате в него.

Колкото по-малко говорите за проблемите в къщи, толкова животът ви ще е по-здрав и стабилен.

Кавгата е избавление от негативната енергия, която натрупвате в процеса на общуването. Колкото повече коментирате семейните си проблеми, толкова повече ще вярвате в тях.

Пазете в тайна и грозните думи, които може да чуете, съветват мъдреците. Ако разказвате всички глупости, които чувате на улицата не е добре.

Така ще заприличате на човек, който не си събува обувките, когато се прибира в дома си.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.