Чудеса се случват в параклис на Свети арх. Михаил (ето къде се намира това свято място)

0
575

Името на малкия параклис не е избрано случайно. Ние познаваме Свети арх. Михаил като предводител на ангелското войнство. Но той също така е велик закрилник на всички хора

През 2015 г. малкият каменен параклис е завършен.

параклис "Свети арх. Михаил"
Икона на  „Свети арх. Михаил“

Той е дело на Владимир Медов и на Александър Караджов. Двамата са жители на Смолян.

Започнали да изграждат параклиса през есента на 2014 г. Мястото е в гората и до него не може да се стигне с превозно средство. Затова мъжете пренесли всички строителни материали на гръб.

Имали желание да изградят няколко параклиса, подобно на алеята към кръста на Кръстова гора. Но се отказали, защото много трудно се извършва тяхната поддръжка.



Сами избрали техният параклис да се казва „Свети арх. Михаил“. Великият Ангел покровителства войните. На неговата Архангелова задушница се почита паметта на всички загинали войници.

Но Свети арх. Михаил закриля дома. Той предпазва от лоши енергии и зли духове.

Каменният параклис се намира сред чудно красивата природа на Пампорово. Известна еко пътека минава до самия параклис. Местните хора много добре я познават.

По тази пътека се отива към скалата, наречена „Невястата“ (Турлука). Пътят продължава нагоре. Можете да достигнете до Белия камък, до манастира „Свети Пантелеймон“ и до Райковските ливади.

параклис "Свети арх. Михаил"
След поклонение при малкият каменен параклис „Свети арх. Михаил“ се случват безброй чудеса

Жителите на Смолян са изключително щастливи от новата духовна придобивка.

Те са убедени, че това дело е Богоугодно. Приканват всеки, който има възможност, да се разходи по пътеката и да си запали свещ на малкия параклис.

Има свидетелства за вярващи, които са се излекували от проблеми с нервите. Параклисът и мястото наоколо е високо енергийно. То помага за разрешаване на всякакви емоционални проблеми.

Хора, които са подложени на стрес, задължително трябва да го посетят. Хора, които са по-емоционални и изпадат в депресии, също. Ако поседите сред природата около малкия параклис час – два, ще забравите за антидепресантите.

Ако сте преживели душевна травма, ако сте се изплашили от нещо, ако сънувате кошмари. Това е вашето спасение.

Ако пушите, пиете или се дрогирате от стрес, енергията на това място ще ви излекува.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.