Мохамед Салах – как малкото селянче стана най-добрият футболист в света!

0
323

Мохамед Салах се превърна в нещо голямо, въпреки че началото е било много трудно!

Ако има някой футболист, който може да прекрати ерата на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, това е Мохамед Салах. Той направи изключителен сезон в Англия и вече мнозина го спрягат за „Златната топка“.

Мохамед Салах
Мохамед Салах прави истински фурор във футбола

Интересното обаче е, че Мо е от едно селце в Египет, което се казва Нагриг. Той е трябвало да пътува по 10 часа с автобус, за да стига до Кайро, където е тренирал.

Като дете Мохамед Салах е играел като ляв бек и е бил трети избор на треньора си. Много деца биха се отказали да пътуват по 10 часа и накрая да са резерви в мачовете, но той не се отказва да тренира.

„Знаех, че футболът е моят шанс в живота. Обичам играта и бих направил всичко за нея.“ – споделя днес футболистът.



Той тренира толкова здраво, че с всеки месец доказва на своя треньор таланта си. Така идва Олимпиадата в Лондон през 2012 г., а Мо получава шанс за изява там.

Именно олимпийските игри се оказват повратната точка в кариерата му. Благодарение на участието си там го забелязват в Европа.

Идва офертата от швейцарския Базел, където Салах показа за първи път на футболната общественост кой е. Челси веднага го забелязва след това, но там не успява да влечатли наставника Жозе Моуриньо. Днес португалецът сигурно си скубе косите за голямата си грешка.

Престоят му в Италия се оказва много полезен. Първо под наем във Фиорентина, а после звезда в Рома. Мо е над всички и следва трансфер в Ливърпул, където досега е вкарал умопомрачителните 43 гола.

Шансовете на египтянина да спечели „Златната топка“ изглеждат големи. Той може да се превърне в едва втория африканец с подобно отличие, след Джордж Уеа.

През лятото ще видим Мохамед Салах и на Световното в Русия. Това прави шанса му да стане номер едно в света още по-голям.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.