Пикантна вкусотийка, на която няма да устоите (топ рецепта)

0
365

Тази пикантна вкусотийка става за чудо и приказ наистина

Предлагаме ви рецептата за пикантна вкусотийка, от която пръстите, че и ушите ще си оближете. Лесна е, бърза е, а за това колко е апетитна, няма да говорим. Това вие сами ще го разберете още от първата хапка.

пикантна вкусотийка
Бърза, лесна и супер апетитна става тази пикантна вкусотийка

Трябват ни около 500 грама бутер тесто, половин връзка магданоз, връзка зелен лук, около 50 грама маслини, но без костилките. Пет яйца, малко шунка, малко кашкавал. Супена лъжица зехтин и малко чили (чилито е по ваш избор, в замисимост от това дали обичате да похапвате леко пикантни ястия).

Започваме да правим нашия аламинут за милиони (вкусът му е разкошен), като първо разделяме бутер тестото на четири квадрата.

Завиваме леко краищата на квадратите си, за да може да се задържи плънката и да не изтече, след което режем на ситно лука, магданоза, маслините, шунката и кашкавала.



Когато са вече нарязани, ги събираме заедно в един съд и добавяме към тях лъжичката зехтин. А после объркваме всичко това добре.

Започваме да поставяме тази смес върху квадратите от бутер тесто. А щом сме готови, чукваме по едно яйце върху всички тях и поставяме малко чили отгоре им.

Краищата на нашите бутер вкусотийки също намазваме с яйце (петото, останало от продуктите ни), и слагаме във фурната да се пече.

Добре е тя да не е загрята на повече от 180 градуса, а за около 20-25 минути нашите чудни бутер вкусотиики са вече готови за консумация и може да си ги хапнем с истински кеф.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.