Гъби с кашкавалче на фурна: Веднъж да ги вкусите, няма оставяне!

0
484

Тези гъби с кашкавалче на фурна са истинска приказка

Предлагаме ви рецептата за чудни гъби с кашкавалче и сметана, които лесно се правят във фурната. При това, забележете – само за 20 минути.

гъби с кашкавалче
Безумно вкусни стават тези лесни и бързи гъби с кашкавалче

Това ги прави фантастични по всяко време и най-вече в дните, когато се връщате късно и изморени от работа.

А какво мезе са също, не ви е работа. Само си пригответе питиетата и сервирайте – гъбките сами говорят за себе си.

Трябват ни 400 грама гъби печурки, 120 грама кашкавал, 100 грама готварска сметана, 30 грама масло, една или половин глава лук, сол и пипер на вкус, четири стръка магданоз, една лъжица брашно, щипка индийско орехче, червен пипер.



Първо нарязваме на жулиени гъбите, а лука режем на ситно. Запържваме ги в предварително загрятото масло, но на по-силен огън. Достатъчни са около осем минути, за да придобият златист цвят.

Размиваме сметаната с брашното, посоляваме ги и наливаме сместа в гъбите. Ръсим отгоре с малко индийско орехче и черен пипер. После разпределяме в купички гъбите като отгоре се поставя настърганият кашкавал и се довършва с поръсване с червен пипер.

Печем на горния реотан на фурната, която преди това сме загряли до 220 градуса. Стигат им десетина минути, за да се зачерви кашкавалът и да станат вкусни и готови за ядене. Щом са напълно готови, отгоре им ръсваме малко магданоз и играта заспива.

Да знаете, че тези гъби с кашкавал и сметана на фурна стават истински деликатес и пир за всяка трапеза. Ще ги харесате без никакво съмнение.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.