Май 2018 г. е месецът с най-много празнични дни

0
481

Месец май е любим на много хора. Той ни носи чудесно настроение и ни дава природа с прекрасни багри. Но е и  месецът с най-много празнични дни

Още първият ден от май е празничен.

месец май
Месец май 2018 г.

Това е Денят на труда. Много българи са скептично настроени към него, защото го свързват с манифестациите от годините на соца. Но 1 май е бил празнуван още преди 1944 г.

На този ден работниците от фабриките, майсторите и занаятчиите излизали в центъра на градовете, за да се включат в организираните шествия. Ти били горди със своя труд и с всичко, което произвеждали.

1 май 2018 г. е вторник. Ще почиваме само през този ден.Следващият празник е 6 май Гергьовден. Тази година се пада в неделя. Защото се пада в неделя, ще почиваме в понеделник.

Празникът на Свети Георги е любим на много българи. Свързваме го с големия светец. Приемаме го като покровител на скотовъдите и земеделците.

Това е празникът на Българската армия. Тази година за парада в София военните са подготвили големи изненади.

Да не забравяме 24 май. Денят на славянската писменост е в четвъртък. Отново ще почиваме само този ден. Но пък ще отидем в центъра на градовете, за да се порадваме на българските ученици и  на техните учители.

През май завършващите ученици организират своя абитуриентски бал. Дните около 24 май са особено вълнуващи за всички зрелостници, техните преподаватели и близки.

И тази година очакваме с огромен интерес какви ще бъдат тоалетите на всички дванадесетокласници.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.