Сбогом, шампионе! Андрес Иниеста разплака Европа

0
308

Андрес Иниеста напуска Стария континент, за да се впусне в ново приключение!

Един от най-великите футболисти на нашето време върви към края на своята кариера. 34-годишният Андрес Иниеста обяви, че напуска Барселона и ще играе зад Океана.

Андрес Иниеста
Андрес Иниеста се сбогува с Европа през лятото

Цялата си кариера халфът прекара в Барса. Там той стана мегазвезда и днес мнозина го считат за най-добрия полузащитник за всички времена.

„Време е да продължа напред. Цял живот съм бил в Барселона, но вече не съм в състояние да помагам на отбора така, както го правех преди. Казах, че няма да играя за друг европейски отбор и ще си спазя обещанието.“ – сподели Андрес Иниеста пред пресата.

Испанският национал спечели абсолютно всичко с Барселона. Има цели 8 титли на страната и цели 4 Шампионски лиги. От останалите трофеи също има по много.



Иниеста още е част от националния отбор на Испания и ще играе на Световното в Русия. Очаква се след това да се откаже от представителния тим на родината си.

Той е считан от всички испанци за героя на страната, тъй като именно негов гол донесе първата и единствена досега световна титла на „Ла фурия роха“. Това се случи в ЮАР през 2010 г. срещу Холандия.

По всяка вероятност Андрес ще заиграе в шампионата на САЩ, където играят бившите му съотборници Шави Ернандес и Давид Вия. Нека му пожелаем успех и там!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.