Стойчо Керев ни пренася в света на бъдещето (ВИДЕО)

0
768

Журналистът и продуцент Стойчо Керев, заедно с неговия гост очертават пред нас тенденциите на бъдещето. Бъдещето на човечеството, което започва от България

В студиото на „Новото познание“ гостува известният астролог Силва Дончева.

Стойчо Керев
Стойчо Керев

Силва Дончева гостува за втори път при Стойчо Керев.

В момента се намираме на прага на две епохи. Едната си отива, а другата настъпва.

Старата епоха е Риби, а новата е Водолей. Една водна стихия се замества от една въздушна стихия. Епохата на Рибите е трудна и мъчителна, защото е свързана с изплащане на греховете.



Новата епоха на Водолея е започнала точно в България. Нейното начало е било поставено от Учителя Петър Дънов в периода от 1910 до 1914 година.

Главното мото на епохата на Водолея е Свобода. Това означава, че хората вече са изкупили своите грехове и са изплатили своите дългове. След това спокойно човечеството навлиза във времена, когато може да сбъдне своите мечти и желания. Всеки може да достигне до своето предназначение на разумен човек. Да развие способности като телепатия, телекинеза, левитация.

Идвайки на Земята, Иисус Христос поставя началото на една епоха, която ще продължи много хиляди години. Но понеже това е прекалено дълъг период, на около 2000 години се ражда по един духовен учител. Мисията на този учител е даде правилната насока за развитие на човечеството в по-кратък срок от големия период.

Последният голям учител, изпратен на човечеството е Беинса Дуно (Петър Дънов). Епохата на Водолея ще продължи най-малко 3000 години.

Смяната на двете епохи преминава през период на преплитане и застъпване. Между Риби и Водолей това продължава 400 години. Но въпреки, че продължаваме да живеем с някои аспекти на Рибите, новите промени настъпват осезателно.

Свободата има винаги два аспекта – анархия или свободата да служиш на другите. Така, че първата свобода е свързана с личния избор – анархия или служене на другите.

Трудовете на Учителя Петър Дънов разкриват пред нас аспектите на епохата на Водолея и начините за постигане на правилната свобода. Всички негови записани беседи са голям материал, който е важен за всеки човек, който иска да върви по пътя на новото познание. Включително паневритмията и пентаграма като символ на епохата на Водолея. Христовият кръст е символът на епохата на Рибите.

В астрологията пентаграмът се нарича конфигурация венец. Тя означава Свобода. Пентаграмът е изключително сложен символ. На пръв поглед този знак прилича на петолъчката на комунизма, но няма абсолютно нищо общо с нея.

Когато пентаграмата се чертае с върха нагоре, това означава единство. Бог е един и там има строга йерархия. Христос стои зад върха на тази пентаграма.

Когато пентаграмата бъде обърната надолу, тя става с два върха – раздвоява се. Това е демоничен символ и означава анархия.

Кодовете на епохата на Рибите са свързани с изплащане на личната и обществена карма. Поглед навътре към себе си и развиване на личните качества.

Кодовете на епохата на Водолея са какво може да дадем на обществото, как можем да служим свободно на Бога и каква е нашата обществена функция.

Едни от белезите на новото време са климатичните промени. В личен аспект хората започнаха да се интересуват много повече какво се случва около тях – в социума. Хората загърбват своите лични проблеми, за да се ангажират с обществените проблеми. Опазване на околната среда и природата, залесяване, благотворителни кампании. Представителите на бялата раса предпочитат да работят, вместо да създават семейства и деца. Друг белег са новите технологии, защото Водолей управлява високите технологии. Физика, биология, медицина, комуникации, медии и други.

Старият библейски завет и Новият библейски завет са свързани с епохата на Рибите. Епоха на Водолея ще се управлява от „Заветът на цветните лъчи на светлината“. Той е написан от Учителя Петър Дънов през 1912 г. в Арбанаси. В него са посочени кодовете на Водолея.

Не пропускайте да изгледате видеото долу. От въпросите на Стойчо Керев и от отговорите на астролога Силва Дончева ще научите изключително интересна и важна информация.  Никой до сега не е обяснявал тази сложна материя по този толкова разбираем и достъпен начин.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.