Градушка се изсипа у нас: Земята побеля от ледените топчета

0
234

Красивата пролет си има своите недостатъци. Гръмотевици, мълнии и градушки. Преди два часа градушка удари България. Градините и улиците побеляха

Очевидци на днешната градушка споделят, че тя траела едва 5 минути.

градушка
Мощна градушка се изсипа над Чепеларе преди малко

Но всичко в град Чепеларе побеляло от ледените топчета.

Добрата новина е, че няма сигнали за нанесени щети. Информацията изнесе за Дарик кметът на курортния град г-жа Славка Чакърова.

Имало е случаи, при които ледените късове градушка да бъдат с размери на монета от 1 или 2 лева. Падайки те кършат клони, чупят стъклата на колита и на сградите.



И са страшен бич за растенията в градините. Както и за цъфналите овошки.

Но в Чепеларе градушката е придружена със силен дъжд. Много от улиците са наводнени.  Извила се е страшна буря, която е придружена с гръмотевици.

Когато има гръмотевици, положението може да се окаже доста опасно за хората. Има някои важни и основни правила, които всеки трябва да знае. Има неща, които е важно да се правят при гръмотевици. Има неща, които в никакъв случай не бива да се правят, защото са опасни.

Цитираните топ 12 полезни съвета ще ви бъдат от огромна полза.

А старите хора казват нещо интересно. Когато сте си вкъщи на сигурно място, а вън има гръмотевица, чукнете главата си с метален предмет за здраве. Може да е ножица, ножче или нещо друго.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.