Ще се изненадате колко много издават бръчките по лицето ви

0
244

По тях можете да разчетете състоянието на вътрешните ви органи

Със сигурност, след като прочетете този материал, ще започнете да гледате по съвсем различен начин на бръчките по лицето си.

бръчките
По тях можете да разчетете състоянието на вътрешните ви органи

Немалка част от хората пренебрегват първоначалните признаци на сериозните заболявания. В този ред на мисли медиците посочват, че бръчките далеч не са само проблем на красотата, а и на здравето. Те подчертават, че колкото по-големи са бръчките, са сигнал за по-големи проблеми.

Начинът, по който се появяват бръчките по лицето ви, разкриват изключително много за състоянието на здравето и тялото ви.
Според старото индийско учение Аюрведа, те отразяват вътрешните процеси, които обикновено остават невидими.

Това древно индийско учение разделя лицето на три зони:
– Чело
– Нос и бузи
– Уста, брадичка и врат



Аюрведа сочи, че бръчките, които се показват по челото, са знак за проблеми с дебелото черво. Освен това може да са се появили в резултат на загриженост, безпокойство или страх.

Същото правило важи и за носа, и бузите. По тях също можете да познаете състоянието на вътрешните органи. Техният вид издава състоянието на червата. Освен това промените в тези области могат да са в резултат на разочарование, гняв или ревност.

Бръчките по устата, шията и брадичката пък показват проблеми със стомаха и гръдния кош. И те като всички останали, споменати по-горе, може да са в резултат на депресия или тъга.

Хоризонталните линии, които често се виждат на преден план, са знак за грижа. Обикновено тези хора имат много грижи в живота си. Тези линии се получават в резултат на навика им често да бърчат челата си.

Те обаче може да бъдат и сигнал за твърде високи нива на кръвната захар. Могат и да са индикация за прекомерен прием на мазнини, което, както сами знаете, не е никак полезно.
Друга интерпретация пък сочи, че бръчките по челото, може да се появят и в резултат на дехидратация.

Вертикалните линии между веждите пък може да сигнализират за сериозно затруднена чернодробна функция. Може да са и знак, че стресът е влязъл твърде сериозно в живота ви и ви ограбва по изключително зловещ начин.

Именно стресът е виновникът, който причинява мускулните спазми, а от там идва и появата на бръчки. Специалистите съветват в тези случаи да ограничите сериозно приема на кофеин.„

Лявата вертикална бръчка между веждите може да е знак за наличието на проблеми с далака. Дълбоката вертикална линия в корена на носа пък показва тенденция към алергии. Тя може и да е индикатор на твърде ниско либидо, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.