Ето какво влияние оказва пълнолунието върху хората

0
693

Луната влияе дори и върху кръвното ви налягане

Специалистите разкриват, че пълнолунието оказва много по-голямо влияние върху хората, отколкото можете да предположите.

пълнолунието
Луната влияе дори и върху кръвното ви налягане

Подсъзнателно пълнолунието винаги създава красива картина на нощното небе. Учените обаче твърдят, че пълнолунието оказва влияние не само върху психическото, а и върху физическото ви здраве.

Така например за онези, които следват стриктно лунната диета, тази фаза на луната има изключително благоприятен ефект върху фигурата им.
В следващите редове ще ви разкрием какви още промени можете да очаквате по време на пълнолунието.

Сън
Учените твърдят, че пълнолунието променя доста сериозно цикълът на съня ви. Вероятно по време на тази фаза на луната, сънят ви често пъти бива нарушен. Трябва да отбележим, че няма място за притеснения, тъй като това се счита за съвсем нормално. Резултатите от проведено неотдавна проучване в Швейцария сочат, че пълнолунието наистина оказва влияние върху съня.



Изследователите споделят, че от направените проучвания става ясно, че 4 дни преди или след пълнолуние, е много вероятно да не спите толкова добре, както обикновено. Те твърдят, че през тази фаза на луната хората не само спят по-малко, а и фазата на дълбок сън спада с около 30%. Това се дължи на спада на нивата на хормона мелатонин.

Енергийни нива
Пълнолунието оказва влияние и върху енергийните нива на всеки един от зодиакалните знаци. Всеки от тях се справя по различен начин с тази фаза на луната. Така например представителите на зодия Лъв пълнолунието е време за страст, творчество и ентусиазъм. Тъй като те са много предприемчиви, приемат енергията на луната, за да определят новите си начинания.

Що се отнася до Девите, то през тази фаза на луната те стават много по-организирани в работата си. Като цяло учените съветват, без оглед на това под знака на коя зодия сте родени, да се възползвате максимално от енергията, с която ви дарява пълнолунието.

Кръвно налягане
Несъмнено тази фаза на луната оказва огромно влияние и върху хората с лабилно кръвно налягане. Докато при едни пълнолунието понижава кръвното налягане до опасно ниски стойности, то при други го повишава и то отново до опасни стойности, но този път в посока увеличение.

Учените твърдят, че това влияние се дължи на факта, че фазите на луната контролират приливите на водните басейни на Земята. Смята се, че луната оказва същия ефект и върху човешкото тяло като се има предвид, че то се състои основно от вода. Именно поради тази причина през този период може да усетите тежест в крайниците, обостряне на проблемите при разширени вени, както и при наличието на хемороиди, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.