Малък гений: 3-годишният Алекс чете, свири на цигулка, пише и смята

0
381

Малкият Алекс може да чете дори менюто в заведенията. От една година ходи на уроци по английски. Посещава уроци по цигулка

Малкият Алекс е роден и живее във Велико Търново.

гений
Малкият Алекс е истински търновски гений Сн: в. Борба – ВТ

Репортер на в. „Борба“ попаднал на този малък гений.

От интервюто с майката на Алекс научаваме много интересни неща за нейния гениален син.

Александър Маслянков от малък не проявявал интерес към играчките. Но за сметка на това детските книжки му били невероятно любопитни.



Сам започнал да пише букви и цифри. Миналата година се научил са събира и да изважда трицифрени числа. Тези знания се усвояват от учениците във втори клас.

Записали го английски език. Малкият Алекс трябвало да седи в скута на своята майка, защото чинът е прекалено голям за него. Но това съвсем не е проблем да заучава английските думи.

Всяка вечер малкият Алекс пише върху дъска имената на любимите си предавания, които ще гледа през следващия ден.

Обича да прави списък за покупките, които трябва да бъдат изпълнени за домакинството.

Случило се малкият Алекс и неговата майка да обядват в заведение. Алекс искал да яде пилешка супа. Сервитьорът казал, че е свършила и Кремена поръчала друга. Малкият Алекс се възмутил защо сервитьорът казва, че няма пилешка супа, когато прочел в менюто, че предлагат.

Учителките в детската ясла,  която малкият Алекс посещава, били нащрек преди Коледа.

Дядо Коледа трябвало да дойде и да раздаде подаръци за децата. Възпитателките скрили подаръците в една стая и сложили бележка. После се сетили, че малкият Алекс може да чете. Затова скрили бележката, за да опазят в тайна подаръците, писаха в borbabg.com.

По време на разговори малкият гений Алекс се държи като зрял човек. Той говори на хората на „Вие“. Задава смислени въпроси за всичко, което му е любопитно и интересно.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.