Българи: Защо Бойко Борисов не присъства на Гергьовския военен парад? (+отговор)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Днес Гергьовският празничен военен парад беше изключителен. Българската армия чества своя 140-годишен юбилей. Само Бойко Борисов не беше сред официалните гости

Гражданите забелязали, че ген. Бойко Борисов отсъства от голямото тържество.

Бойко Борисов

Бойко Борисов пропусна празничния военен парад на Гергьовден

И започнаха да се питат защо. Военният парад днес направи огромно впечатление на всички, които го гледаха на живо в София и пред малкия екран.

Българската армия представи своите отлично подготвени кадри. Показа част от своята модерна техника.

Отговорът се появи на страницата във ФБ на премиера.Делегация от министри и политици е на посещение в Зографския манастир “Свети вмч. Георги” на Атон.

Освен Бойко Борисов, там са министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски и Николай Нанков. Към делегацията се присъедини лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

Българската група е предвождана от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. По решение на Светия синод на БПЦ, той оглави празничната служба в Зограф на Гергьовден.

В Зографски манастир има няколко особено силни чудотворни икони на Свети Георги, на Пресвета Богородица и на други светци.

На Гергьовден едната от чудотворните икони се изнася за литийно шествие. Бойко Борисов и българската делегация се включи в него.

Бойко Борисов

Бойко Борисов инспектира ремонта на Зографския манастир днес

Делегацията имаше възможност да види “История славяноболгарская”, която се съхранява в библиотеката на Светата обител. Библиотеката на Зографският манастир е уникална. В нея се съхраняват редки издания. До началото на 2008 г. за нея полага изключителни грижи йеросхимонах Пахомий (1922-2008).

Наред с духовните ритуали, Бойко Борисов направи инспекция на цялостната реконструкция на манастирското южно крило. Ремонтните работи са реализирани със средства, отпуснати от Министерски съвет.

 

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар