Българи: Защо Бойко Борисов не присъства на Гергьовския военен парад? (+отговор)

0
328

Днес Гергьовският празничен военен парад беше изключителен. Българската армия чества своя 140-годишен юбилей. Само Бойко Борисов не беше сред официалните гости

Гражданите забелязали, че ген. Бойко Борисов отсъства от голямото тържество.

Бойко Борисов
Бойко Борисов пропусна празничния военен парад на Гергьовден

И започнаха да се питат защо. Военният парад днес направи огромно впечатление на всички, които го гледаха на живо в София и пред малкия екран.

Българската армия представи своите отлично подготвени кадри. Показа част от своята модерна техника.

Отговорът се появи на страницата във ФБ на премиера.



Делегация от министри и политици е на посещение в Зографския манастир „Свети вмч. Георги“ на Атон.

Освен Бойко Борисов, там са министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски и Николай Нанков. Към делегацията се присъедини лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Българската група е предвождана от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. По решение на Светия синод на БПЦ, той оглави празничната служба в Зограф на Гергьовден.

В Зографски манастир има няколко особено силни чудотворни икони на Свети Георги, на Пресвета Богородица и на други светци.

На Гергьовден едната от чудотворните икони се изнася за литийно шествие. Бойко Борисов и българската делегация се включи в него.

Бойко Борисов
Бойко Борисов инспектира ремонта на Зографския манастир днес

Делегацията имаше възможност да види „История славяноболгарская“, която се съхранява в библиотеката на Светата обител. Библиотеката на Зографският манастир е уникална. В нея се съхраняват редки издания. До началото на 2008 г. за нея полага изключителни грижи йеросхимонах Пахомий (1922-2008).

Наред с духовните ритуали, Бойко Борисов направи инспекция на цялостната реконструкция на манастирското южно крило. Ремонтните работи са реализирани със средства, отпуснати от Министерски съвет.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.