Градушка удари България, вулканичната лава отключи Ада на Земята (ВИДЕО)

0
232

Днес градушка се изсипа у нас. Но тази стихия е нищо на фона на страховитата вулканична лава, която съсипа красивата природа и унищожи безброй къщи

Проливни дъждове днес се изляха на много части от страната.

градушка вулкан
Днешната градушка в София е нищо в сравнение с лавата от вулкана, която се излива в Хавай

Както се казва, на Гергьовден дъждът е особено ценен. Всяка една капка е жълтица.

В центъра на София падна градушка. Ледените късчета не бяха със застрашителни размери. Но за сметка на това за отрицателно време улиците побеляха.

Вулканът Килауеа продължава да бълва кипяща лава.Снощи на Хавай се появи нова пукнатина. От нея излиза не само вулканичната маса, но и силно отровни газове.

Вече са евакуирани 1700 човека. Голяма част от тях останаха без домове.

Преди години този вулкан пак беше активен. В продължение на 3 месеца от него неспирно изтичаше лава. Тогава бяха покрити с горещата маса 16000 декара.

Тази година учените не са в състояние да прогнозират колко дълго ще продължи действието на природната стихия.

И докато хората, изгубили своите домове страдат, авантюристите са във възторг. Стотици любопитни се стичат на Хавай и искат да наблюдават на живо природния феномен.

Местните власти не могат да се справят и с този проблем. Те постоянно дежурят около стичащата се лава, за да предпазят неразумните туристи от някоя трагедия.

Тези дежурства, определено, са опасни и за полицаите, които трябва да бъдат на разположение. Добрата новина е, че към момента няма жертви. Лавата отнесе 31 къщи. Действащият вулкан бълва лавата при височина от 60 метра.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.