Древните исполини и техните тайни

0
607

Една от най-необикновените и любопитни истории, написани в Библията, е тази за загадъчните исполини, населявали Земята в най-древни времена

Твърди се, че въпросните исполини са наследници на човешките жени и т.нар. нефилими – двеста ангела, осмелили се да застанат срещу Бог, които се появяват от небето на планината Хермон, а впоследствие посвещават хората в тайните на магията, астрономията, металообработването и медицината. По-късно Бог ги затваря в дълбините на Земята, а създадените от тях исполини са унищожени от Потопа, след като се превръщат в заплаха за живота на планетата, унищожавайки всичко по пътя си.

исполини
Една от най-необикновените и любопитни истории, написани в Библията, е тази за загадъчните исполини, населявали Земята в най-древни времена

В по-късни времена историята за загадъчните исполини се появява и във Вавилон, за чиито жреци се твърди, че са въведени в тайните на астрономията от великани, населяващи Южна Азия; в древногръцката и скандинавската митология, а така също в преданията на някои африкански и южноамерикански племена, които също ги споменават в легендите си.

През 1519 година Фернандо Магелан и екипажът му се натъкват в Патагония на 4-метров великан, когото се опитват да доставят като подарък на краля, но плановете им са осуетени от внезапната смърт на исполина по пътя през океана.

И днес в различни части на света периодично се появяват съобщения за намерени гигантски скелети, които обаче официалната наука предпочита да пренебрегва с подозрително мълчание.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.