Добри новини за търсенето на изчезналия алпинист Боян Петров

0
343

Боян Петров има все по-голям шанс да бъде намерен преди най-лошото!

Изчезналият алпинист Боян Петров все още е в неизвестност, но търенето му продължава с пълна сила. То се разраства все повече, което е добър знак.

Боян Петров
Боян Петров вече е търсен и по въздух

Два хеликоптера от Непал са пуснати в издирването на Боби, съобщи Поли Генчева пред Нова ТВ.  Китайските власти са разрешили излитането им в Катманду.

В същото време спасителната акция по суша също продължава с пълна сила. Шестима са спасителите, които издирват нашия алпинист. Това са трима от Тибет и трима шерпи.

Очакванията са, че всеки момент трябва да стигнат до лагер 2. Надеждите са, че Боян Петров се укрива именно там.Вече седмица цяла България се моли за Боби. Той изчезна при своя опит да покори Шиш Пангма, който е най-малкият осемхилядник.

След като вече има спасителна акция и по въздух, би трябвало нещата да станат далеч по-лесно. Според специалистите, откриването му е въпрос на време.

Разбира се, надеждите са, че ще бъде открит жив, а не просто тялото му. Засега обаче няма данни за него.

Преди дни бе стигнат лагер 1, където не бе открит. Смята се обаче, че Боян Петров се движи с един ден преди спасителите. Ако е добре, е логично да не могат да го стигнат. Затова по въздух ще се види къде точно се намира.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.