Фондация „Общество и сигурност”: Пострадалите от граждани полицаи са повече от гражданите

0
116

Според последните статистически данни, за изминалите 7 години броят на пострадалите от граждани полицаи е със 139 повече от броя на пострадалите от униформените граждани

Фондация „Общество и сигурност” цитира следните данни относно насилието на полицаи.

полицаи
Потърпевшите полицаи са повече от гражданите, станали жертва на полицейско насилие

Данните са за периода от 01 януари 2011 г. до 19 април 2018 г.

1925 служители от системата на МВР са станали жертва на посегателства от страна на граждани, докато са изпълнявали своя служебен дълг.

От тях 1134 полицаи имат нанесени леки телесни повреди. Средни телесни повреди са получили 749 униформени. 9 полицаи имат тежки телесни увреждания. При изпълнение на служебния си дълг са загинали 33 униформени.За същия този период 1786 сигнала на граждани са уважени, че са потърпевши от полицейско насилие.

Равносметката е ясна. Със 139 полицаите са повече от потърпевшите граждани.

Тези данни разбиват някои обществени митове.

Много често се говори за полицейско насилие, което за съжаление съществува. Но и гражданите не могат да бъдат определени като кротки.

За пострадали полицаи се говори значително по-малко, за разлика от потърпевши медици от Спешна помощ. Но насилието над полицаи се превръща във все по-значим социален проблем.

А сред униформените има толкова много почтени служители и хора с огромни сърца.

Да си припомним благородната постъпка на полицаите от РУ на МВР в Кърджали.

Преди няколко дни при тях пристига младо семейство с бебе. Семейството работило няколко дни при фермер в село, близо до Кърджали. След това фермерът откарал работниците до автогарата в Кърджали. Оставил ги без пари.

Злощастните хора отишли в полицията, защото нямали къде да спят. Като ги видели в това окаяно положение, униформените извършили една изключително благородна постъпка.

Събрали пари и отвели семейството в хотел. Купили им храна и неща от първа необходимост за бебето. Дали им пари за билети, за да се приберат в родното си село Обнова.

Запознайте се с тези благородни полицаи от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.