Научете какви болести ви носи месецът ви на раждане

0
292

Хората, появили се на бял свят през февруари, страдат от сериозни нарушения на сърдечния ритъм

Едва ли сте си давали ясна сметка колко е важен месецът ви на раждане. Той предопределя много неща, в това число и какви болести ще ви застигнат по време на съществуването ви.

болести
Хората, появили се на бял свят през февруари, страдат от сериозни нарушения на сърдечния ритъм

Ако мислите, че някои болести, са се появили от нищото, то много грешите. Оказва се, че те са предопределени именно от вашия месец на раждане.

Резултатите от проведено неотдавна проучване сред 1.7 млн. души сочат, че родените през януари обикновено биват засегнати от едни и същи болести. Става въпрос за високо кръвно налягане (хипертония).

В същото време хората, появили се на бял свят през февруари, страдат от сериозни нарушения на сърдечния ритъм. Ако си мислите, че само хората, родени през първите два месеца от годината, са обречени на тежки болести, то много грешите.



Пролетните месеци също идват със своите болести. Обикновено те също са свързани със сърдечни заболявания. Така например онези от вас, които са се появили на бял свят през месец март, често боледуват от атеросклероза. Тези, които отбелязват рождения си ден през април пък биват измъчвани от стенокардия.

Колкото и невероятно да ви звучи, хората, които са се родили през следващите месеци – май, юни, юли и август, са пощадени по отношение на редица болести. Те са доста по-здрави в сравнение с представителите, появили се на бял свят през останалите месеци на годината.

Родените през септември обаче, също не са пощадени. Обикновено те боледуват от астма.
Месец октомври, също е белязан от доста сериозни здравословни проблеми. Хората, които се появяват на бял свят в десетия месец от годината, страдат от тежки психични заболявания.

В случай, че сте родени през ноември, трябва да бъдете подготвени за чести прояви на инфекция. Хората, които са се появили на бял свят през декември, далеч не са пощадени. Те пък често падат в жертва на бронхиолита.

Е, сами се уверихте, че са наистина малко щастливците, които биха могли да се похвалят с добро здраве. Колкото и невероятно да ви звучи, наистина е факт, че месецът ви на раждане предопределя до голяма степен и здравословното ви състояние.

Ако продължавате да не вярвате на резултатите от последното проучване, проведено сред 1.7 млн. души по целия свят, то тогава можете сами да се огледате около вас. Най-лесно ще ви бъде да проучите от какви болести страдат хората от близкото ви обкръжение и да ги съпоставите с месеца им на раждане, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.