Горещи факти за вашата кръвна група

0
336

Ще останете изненадани от доста неща

Ако искате да научите няколко горещи факта за вашата кръвна група, за които дори не сте предполагали, то със сигурност сте попаднали на правилното място.

кръвна група
Ще останете изненадани от доста неща

В този материал ще ви разкрием интересни неща за вашата кръвна група, които едва ли са ви минали през ум.

Здравето на кръвоносната система е в пряка зависимост не само от цялостното ви здравословно състояние, а и от възрастта ви. В най-добрия случай познанията ни за кръвта се свеждат до местоположението на сърцето, което я изтласква и кръвната група, разбира се.

Ето защо в следващите редове ще ви разкрием интересни факти за кръвната група:



Задавали ли сте си въпроса колко кръв има в човешкото тяло? Обикновено мнозина твърдят, че обема на кръвта при възрастните индивиди е около три литра. Това твърдение обаче няма нищо общо с истината.

При човек, тежащ около 60 килограма, обемът на кръвта е около 4.2-4.8 литра. Колкото по-голямо е теглото, толкова повече се увеличава и обемът на кръвта в тялото. Като цяло тя е около 7-8% от общото ви телесно тегло.

Не вярвайте на твърденията, че комарите могат да ви изсмучат кръвта. За да се случи това, са нужни около 1 200 000 комара. Представяте ли си за какъв рояк става въпрос?

Всеизвестен е фактът, че кръвта циркулира из тялото под натиска на сърцето. Нейната сила е толкова голяма, че може да освободи струя с височина (забележете) – метра.
Само в рамките на 25 дни през човешкото тяло циркулира толкова голямо количество кръв, че е достатъчно да се напълни един малък басейн.

Не е изключено да оцелеете дори, след като сте изгубили 40% от общата си кръвна маса. За целта обаче трябва да бъде извършена навременна трансфузия.

Малцина са наясно с факта, че всеки пети случай на сърдечен удар, е регистриран в понеделник. Това не е никак случайно. Медиците са категорични, че това се дължи на повишеното ниво на стрес.

Освен това не всеки си дава сметка, но пък е факт, че поведението ви до голяма степен зависи от скоростта на сърцето (пулса). Това заключение е направено от учените, които са забелязали, че след трансплантация на сърце, хората се променят. Те променят възприятията си за света около тях, делата, начина на движение.

Кръвната група също не е без значение. Тя пък оказва сериозно влияние на брачния живот. Учените са категорични, че двойките от първата кръвна група, успяват да изградят най-стабилни бракове, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.