Бъдете внимателни! Излежаването на плажа крие сериозни опасности

0
470

Вземете под внимание няколкото важни съвета

Вероятно и вие като мнозина приемате излежаването на плажа като чудесен начин за релакс, без дори да си давате сметка за сериозните опасности, които крие.

плажа
Вземете под внимание няколкото важни съвета

Въпреки капризите на времето, лятото съвсем скоро ще почука на вратата. Тогава всички започваме да си мислим за почивка – онова невероятно време, в което ще се излежаваме безгрижно на плажа.

Вероятно вече сте започнали да обмисляте къде да изкарате почивката си това лято и се оглеждате за различни топли дестинации. Може би си представяте как просто ще релаксирате край морските вълни на плажа, без да правите каквото и да било.

Истинска мечта, нали? Тя съвсем скоро ще стане реалност, но пък за сметка на това трябва да сте запознати и с опасностите, които крие излежаването на плажа.
Според изследване, проведено от екип учени от университета „Пурду“, намиращ се в американския щат Индиана, този тип почивка крие много сериозни рискове за здравето.



Експертът по туризъм Хинран Летхо от университета твърди, че правенето на „нищо“, както и излежаването на плажа, могат да бъдат много по-вредни, отколкото приятни. Причината за това предупреждение се крие във факта, че докато лежите, релаксирате или просто „циклите“, настъпва момент, в който започвате да мислите за работа или търсите решението на някакъв проблем.

Разбира се съвсем неканени в главата ви нахлуват и мисли за множеството задължения, които имате. Не може да не помислите и какво ви чака да свършите у дома, щом се приберете. Ще се сетите и за роднините, които трябва да посетите, щом се върнете, защото отлагате от доста време… и за какво ли още не.

Всички тези мисли несъмнено ще развалят спокойствието, на което искате да се отдадете. Те ще породят у вас раздразнение и дори могат да ви докарат до депресия.
Разбира се не разкриваме всичко това, за да ви притесним. Преди да го направите, трябва да ви кажем, че все пак има спасение.

Тайната за него се крие в няколко лесни стъпки, които трябва да направите, преди да планирате лятната си почивка. Ето ги и тях:

1. Спрете избора си на място, от което отдавна сте пленени и мечтаете да посетите.
2. Задължително изберете такава дестинация, с която по някакъв начин се чувствате съвместими.
3. Изберете да отдъхвате на място, на което ще можете да се отдадете и на културен туризъм. Добре е да разгледате музеи, галерии и други забележителности.
4. Дестинацията, на която ще почивате, трябва да е максимално далеч от дома ви.
5. Не на последно място, трябва да отидете там, където ще се чувствате не само спокойни, а и в хармония със себе си, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.