Разкриха истината за трагедията с Боян Петров: Ето как и защо се е стигнало до смъртта му!

0
1097

Боян Петров е можел да се спаси, но е действал необмислено и рисковано!

Вече две седмици Боян Петров е тема номер едно в медиите. Алпинистът, който прослави България, загуби живота си на връх Шиша Пангма, което натъжи всички българи.

Боян Петров
Боян Петров живя с максимален риск и си отиде така

Откакто търсенето бе прекратено и стана ясно, че Боби няма как да е жив, мнозина се чудят какво ли се е случило с него. Версиите са много, но най-логична и достоверна изглежда тази на Мохад Ламсал.

Той е организаторът на фаталната експедиция в Хималаите. По неговите думи, Боян Петров е поел невероятно голям риск и това му е струвало живота, пише в. „168 часа“.

Алпинистът е решил да атакува върха в много лош момент. Той е бързал да го покори на 3 май, за да може до 4 май да се върне и на 5 май да атакува Еверест.



По време на похода му към Шиша Пангма времето се влошило рязко. Появила се мъгла и много силен вятър, снеговалежът също се учеличил. Това намалило видимостта и Боби по всяка вероятност е паднал в пропаст, покрита със сняг.

„Останалите алпинисти решиха да останат в лагер 2, защото времето беше много опасно. Боян обаче тръгна, защото искаше да свърши с върха още същия ден.“ – споделя Мохад Ламсал.

Нашият алпинист е направил и друга голяма грешка. Той не е взел със себе си „Ин Рийч“ на „Гармин“. С него могат да се пращат съобщения и ако има проблем, винаги може да се докладва.

В крайна сметка Боян Петров остана завинаги там, където премина живота му. Той си отиде така, както живя – с максимален риск, но щастливо.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.