Българският сладкар Иван споделя каква торта приготвя за сватбата на принц Хари и Мегън

0
313

След раждането на принц Луи, сватбата на принц Хари и Мегън е следващото топ събитие в Англия. Огромна чест е оказана на българския сладкар Иван да приготви торта за този исторически повод

Братът на Владо Карамазов Иван от години живее и работи в Лондон.

Българският сладкар Иван
Българският сладкар Иван приготви втората по важност торта за сватбата на принц Хари и Мегън

Той си е изградил имидж на талантлив и креативен сладкар. Затова получил директна покана да направи торта за сватбата на 19 май.

Поканата е изпратена от Председателя на Асоциацията на чуждестранните журналисти Дебора Бонети. Тази информация Иван Александров споделя пред репортер на “Вести”.

Тортата на Иван ще бъде изядена от всички журналисти, които ще отразят на живо сватбата на принц Хари.Затова тя е втората по значимост торта на празника. По тази причина ще бъде малко по-малка от тортата на младоженците. Само на 5 етажа. Но като форма, декорация и вкус ще отговаря на първата кралска торта.

На външен вид ще бъде украсена със захарни цветя. Те са изработени преди дни.

Тортата ще има вкус на лимон и на бъз. Бъз е дърво с фини бели цветове, което в момента цъфти и у нас. От него приготвяме невероятно вкусен и ароматен сироп.

сватба принц Хари сладкар
За сватбата на принц Хари, родният  сладкар Иван приготви  торта

Неотдавна Иван Александров е приготвял сладкиши за актрисата Ема Томпсън.

Ема Томпсън се довери на българската дизайнерка Невена Николова, която работи в Лондон. Невена й изработи рокля за филмовите награди преди няколко години.

Преди да открие собствена работилница за торти и сладкиши в Лондон, Иван работел в сладкарската работилница на голям хотел.

Един от честите гости в него била световноизвестната актриса.

Сладкарят Иван разказва още, че отговорността към кралската торта е огромна.

В момента целият свят е вперил поглед не само в младоженците и гостите на тържеството. Но и във всеки един детайл от празника. А сватбените торти са особено важни.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.