Ето как да разберете дали маслото е истинско или фалшиво

0
1553

Не вярвайте на лъжите на търговците

Може би и вие сте от домакините, които често пъти си задават въпроса дали маслото, което купувате, е истинско или фалшиво.

маслото
Не вярвайте на лъжите на търговците

В следващите редове ще ви дадем няколко изключително ценни съвета, благодарение на които лесно можете да установите истинско ли е маслото, което купувате.

Вероятно обикновено се опитвате да обърнете внимание на състава, когато си купувате този продукт. Преобладаваща част от производителите използват всякакви трикове, за да ви убедят, че именно техният продукт е с най-доброто качество на пазара.

За съжаление обаче често пъти се случва на опаковката да пише едно, а действителността да е съвсем друга. Освен отбелязаните на етикета съставки, производителите включват и още редица вещества, които пропускат умишлено да отбележат.



Вероятно преобладаваща част от вас търсят истински продукт, доверявайки се на изписаното на етикета. Вниманието на клиентите бива привлечено особено силно с етикети от рода на: „На баба“. Търговците обаче са наясно с този трик и го използват изключително умело.

За да не ви се налага да се доверявате на лъжите им, в следващите редове ще ви разкрием как да познаете дали маслото е истинско или ви пробутват поредния боклук:

Ако все пак се доверявате на етикета, на който е отбелязано съдържанието, то там трябва да фигурират само два продукта в случай, че маслото е истинско. Това са пълномаслено мляко и ферментирала бита сметана.

В случай, че на опаковката не откриете никъде да пише „масло“, то това е сигурен знак, че си купувате маргарин или нещо друго, но не и масло.

Смята се, че и цената е един от показателите, имайки предвид, че маслото се получава от бито краве мляко, а това несъмнено оскъпява продукта. Истината обаче е, че не можете да се доверите дори и на този фактор, тъй като не пречи да ви пробутат фалшив продукт на висока цена.

Смята се, че цветът на маслото е един от ярките показатели за качеството на маслото. Истинското масло не трябва да е нито прекалено жълто, нито пък много бяло.

Ако маслото, което сте си купили е истинско, то няма да полепва по опаковката или ножа. Освен това ще ви е доста трудно да го отрежете.

Срокът на годност, на който обикновено се обръща твърде малко внимание, всъщност е доста красноречив елемент. Ако в ръцете си държите истинско масло, то срокът му на годност няма да надвишава десет дни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.