Тези растения създават идеален микроклимат в дома ви

0
498

Освен това някои от тях ще изпълнят дома ви с приятно ухание по време на цъфтежа

В този материал ще ви разкрием няколко растения, които ще създадат идеален микроклимат в дома ви.

растения
Освен това някои от тях ще изпълнят дома ви с приятно ухание по време на цъфтежа

Колкото и невероятно да ви звучи, тези растения не само ще допринесат за красотата на дома ви, а и ще подобрят средата на живот.

Макар много хора да не осъзнават невероятната способност на тези растения, те наистина влияят върху микроклимата в дома ви.
Създават уютна атмосфера, стабилизират влажността на въздуха и го насищат с кислород. Всички тези качества, са от голяма полза за хората, страдащи от алергии, както и за малките деца.

Казано с други думи – определено си струва да се погрижите за създаването на по-комфортна среда в дома ви. Би било добре, ако вече имате някои от тези растения в дома си. Ако ли пък не, няма да е лошо да си ги набавите в скоро време.



Ето кои са те:

Спатифилиум
Това цвете се нарича още „Белият платноход“ или „Цветето на женското щастие“. Вярва се, че то носи щастие и любов в дома ви. То не само има способността да абсорбира излишната влага и да нормализира микроклимата в дома ви, а и разрушава плесенните спори. Можете да го поставите дори в банята. То би се чувствало страхотно на влажния въздух в това помещение, особено ако му осигурите температура около 18 градуса.

Кафеено дърво
Съществуват множество алтернативи на кафееното дърво. Най-предпочитаните от тях обаче, са конгоанските и арабските кафеени дървета. Именно от тях се произвежда добре познатото ви кафе от сортовете Арабика и Робуста. Първите плодове ще се появят едва, след като растението ви навърши 5-6 години. Те обичат да ги поливате, растат най-добре на частична сянка и абсорбират излишната влага в помещението. По време на цъфтежа си те ще изпълнят дома ви с аромат на дъжд.

Мирта
Това растение се е превърнало в символ на мира и насладата. В миналото хората са вярвали, че то е свещено дърво и има магическата сила да върне младостта на възрастните. Освен това се смятало, че укрепва духа на пътуващите. Ако имате това растение в дома ви, то не само ще възстанови микроклимата, а и ще се погрижи за здравето ви. Това се дължи на способността на фитонцидите, съдържащи се в миртата да убиват микробите във въздуха.

Лимон
Това растение не само е красиво, а и изключително полезно за микроклимата в дома ви. По време на цъфтежа си, то ще изпълни дома ви с приятен цитрусов аромат. Излъчваните от листата огромно количество лековити вещества „стерилизират“ пространството около тях, пише moyatdom.com

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.