Тайните на живота в брак (II част)

0
264

За истинската любов е нужно много повече време, отколкото предполагате

Специалистите са категорични, че ако партньорите бяха наясно с етапите на живота в брак, то поне 80% от разводите, можеха да бъдат избегнати.

брак
За истинската любов е нужно много повече време, отколкото предполагате

Истината е, че животът в брак преминава през няколко основни етапа. Ако сега виждате всичко през розови очила и всичко е романтика, е добре да не се самозалъгвате, че това ще продължи вечно.

Това е периодът, който отлита пръв. Животът в брак далеч не е само мед и масло. Той ще ви изправи пред доста проблеми и изпитания, за които би било добре да сте подготвени.

Ето и останалите етапи, през които преминава животът в брак:



Етап на търпение
Това е етапът, в който двамата партньори стават по-мъдри. Моментите вече не са чак толкова драматични, тъй като и двамата са наясно, че след като кавгата приключи, връзката продължава. Ако и двамата дават всичко от себе си, за да развият търпение, то несъмнено ще станат по-мъдри с течение на времето. Това е закон!

Уважение или сцена на уважение
Спокойно може да се каже, че това е първият етап от брака, в който проличава истинската любов (ако наистина помежду ви съществува такава).
Всеки един от партньорите започва да развива своите отговорности, без да мисли първо за това какво трябва да направи другият. Тук вече основният въпрос е какво може да направи за отсрещната страна.

Приятелство
Несъмнено в дългогодишния брак идва и етапът на приятелство. Това е периодът, в който двамата партньори стават много по-близки помежду си, отколкото са били преди това. На този етап те вече могат да се доверят един на друг като истински партньори, тъй като вече са преминали през доста изпитания заедно и са доказали чувствата си.

Истинска любов
Може би ще се изненадате колко късно идва етапът на истинска любов в брака. Истината обаче е, че това не е за учудване. Ако бракът ви успее да премине през всички изпитания и да стигнете до този етап, то несъмнено любовта помежду ви е истинска.

Доказването на истинската любов наистина е доста дълъг и сложен процес. В него вие преминавате през доста сложни етапи на съвместния ви живот. Факт е, че истинската любов далеч не е нещо, което внезапно пада от небето, както мнозина смятат. За тази любов човек узрява с времето. Това е моментът, в който ще се откажете от егоизма и предразсъдъците си в името на човека, когото обичате истински, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.