Така се прави най-вкусния боб по тревненски (рецепта за милиони)

0
747

Този боб по тревненски става просто като масълце, много вкусен

Предлагаме ви рецептата за чуден боб по тревненски. Смеем да твърдим, че тази рецепта е една от най-вкусните с боб в страната ни изобщо. Вкусотия за милиони става, изобщо не се съмнявайте в това.

боб по тревненски
Най-вкусният в цялата страна е този уникален боб по тревненски, направете го

Трябват ни 500 грама зрял боб, две зелени чушки, две глави лук, пет скилидки чесън, два маркова, две печени червени чушки, четири кисели краставички, два стръка пресен чесън, шепа маслини, колбас по желание, Пикантина, джоджен, магданоз, готово тесто, сол на вкус.

Първо трябва да си приготвим боба по традиционния начин. Няма да го описваме тук, защото всеки знае как се прави бобена яхния, нали?!…

След това си нарязваме на ситно печените чушки, киселите краставички, колбаса и маслините като ги задушаваме заедно в три лъжици олио.



После тази смес си я добавяме към вече готовата бобена яхния.

Взимаме една порция от ястието и я сипваме в едно гювече. Отгоре си поръсваме пресните подправки като можем да си добавим и по една люта чушка ако искаме и обичаме.

От готовото тесто си правим капаче, с което си покриваме гювечето. Така направени, всички гювечета се пъхат във фурната да се пекат – най-добре е да бъдат само на горно печене.

А фурната да е предварително загрята на умерена температура.

След като вече ястието е готово, капачето си го нахаме, но не го изхвърляме. Намазваме си го с малко масълце, поръсваме го с шарена сол и си го хапваме сладко с боба. Р

азкошна става тази рецепта и си струва непременно да я опитате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.