Благодарение на тези безценни съвети ще се радвате на прекрасна кожа

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Тя ще ви се отблагодари стократно за грижите

Ще ви разкрием няколко безценни съвета, с които ще успеете да постигнете прекрасна кожа

кожа

Тя ще ви се отблагодари стократно за грижите

Благодарение на тези процедури вашата кожа видимо ще се подмлади и ще се освежи. Тя ще изглежда направо блестящо.

Със сигурност всяка дама си мечтае да има прекрасна кожа като на холивудските звезди. Това е лесно постижимо, стига да полагате нужните и правилни грижи. Тук е мястото да посочим, че в никакъв случай не е задължително да посещавате скъпите козметични салони. Можете да постигнете този ефект и в домашни условия.

Ето кои са съветите, които трябва да спазвате, за да се радвате на прекрасна кожа:

Оризова вода
Векове наред тя е била използвана за по-красиви кожа и коса. Редовното измиване на лицето с оризова вода, ще превърне кожата ви в по-мека и еластична, а и ще подобри цвета и тонуса й. освен това чудотворната субстанция може да бъде приложена и върху косата. Запознати посочват, че оризовата вода може да отмие много по-добре шампоана от косата ви, отколкото водата от душа.

Методът 4-2-4
При тази процедура кожата на лицето се масажира с хидрофилно масло в продължение на 4 минути. След това се почиства с ексфолиант за 2 минути и накрая лицето се изплаква с хладка вода като това продължава 4 минути. Това е цялата философия на изключително ефикасния метод, познат още като двустепенно почистване на лицето.

Специални грижи
Специалистите по красота твърдят, че поне веднъж в седмицата, трябва да отделите време за специални грижи за кожата ви. Това включва специална програма от емулсии, серуми и есенции.

Така например, най-добре би било, след като почистите лицето си с мицеларна вода, да нанесете козметичен продукт с по-лека текстура като тоник за лице например.
След това нанесете серум, който съдържа активни съставки насочени към изсушаването на кожата, тъмните петна, борбата с бръчките и др. в зависимост от вашите нужди.

Завършете процедурата с нанасяне на крем или емулсия. Преди да го нанесете обаче, задължително трябва да сте изпълнили гореспоменатите процедури. Изберете един от двата продукта в зависимост от типа на кожата ви.

Масла
Можете да използвате различни видове масла според типа на кожата ви и то не само върху лицето. Най-добре би било да заложите на органичните масла като кокосовото или масло от авокадо. Няма да е грешка дори да изберете зехтин.

Кокосовото масло ще подхрани кожата ви, докато зехтинът ще й придаде безупречен тен. Ри това не предизвиква различни видове алергични реакции. Трябва обаче да знаете, че на някои масла им е нужно по-дълго време, докато попият изцяло. Това означава, че най-добре би било да ги нанасяте вечер преди лягане, пише vesti.bg.

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар