Благодарение на тези безценни съвети ще се радвате на прекрасна кожа

0
230

Тя ще ви се отблагодари стократно за грижите

Ще ви разкрием няколко безценни съвета, с които ще успеете да постигнете прекрасна кожа

кожа
Тя ще ви се отблагодари стократно за грижите

Благодарение на тези процедури вашата кожа видимо ще се подмлади и ще се освежи. Тя ще изглежда направо блестящо.

Със сигурност всяка дама си мечтае да има прекрасна кожа като на холивудските звезди. Това е лесно постижимо, стига да полагате нужните и правилни грижи. Тук е мястото да посочим, че в никакъв случай не е задължително да посещавате скъпите козметични салони. Можете да постигнете този ефект и в домашни условия.

Ето кои са съветите, които трябва да спазвате, за да се радвате на прекрасна кожа:



Оризова вода
Векове наред тя е била използвана за по-красиви кожа и коса. Редовното измиване на лицето с оризова вода, ще превърне кожата ви в по-мека и еластична, а и ще подобри цвета и тонуса й. освен това чудотворната субстанция може да бъде приложена и върху косата. Запознати посочват, че оризовата вода може да отмие много по-добре шампоана от косата ви, отколкото водата от душа.

Методът 4-2-4
При тази процедура кожата на лицето се масажира с хидрофилно масло в продължение на 4 минути. След това се почиства с ексфолиант за 2 минути и накрая лицето се изплаква с хладка вода като това продължава 4 минути. Това е цялата философия на изключително ефикасния метод, познат още като двустепенно почистване на лицето.

Специални грижи
Специалистите по красота твърдят, че поне веднъж в седмицата, трябва да отделите време за специални грижи за кожата ви. Това включва специална програма от емулсии, серуми и есенции.

Така например, най-добре би било, след като почистите лицето си с мицеларна вода, да нанесете козметичен продукт с по-лека текстура като тоник за лице например.
След това нанесете серум, който съдържа активни съставки насочени към изсушаването на кожата, тъмните петна, борбата с бръчките и др. в зависимост от вашите нужди.

Завършете процедурата с нанасяне на крем или емулсия. Преди да го нанесете обаче, задължително трябва да сте изпълнили гореспоменатите процедури. Изберете един от двата продукта в зависимост от типа на кожата ви.

Масла
Можете да използвате различни видове масла според типа на кожата ви и то не само върху лицето. Най-добре би било да заложите на органичните масла като кокосовото или масло от авокадо. Няма да е грешка дори да изберете зехтин.

Кокосовото масло ще подхрани кожата ви, докато зехтинът ще й придаде безупречен тен. Ри това не предизвиква различни видове алергични реакции. Трябва обаче да знаете, че на някои масла им е нужно по-дълго време, докато попият изцяло. Това означава, че най-добре би било да ги нанасяте вечер преди лягане, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.