Важно! Ето кога НЕ трябва да пиете вода!

0
377

Не пренебрегвайте тези съвети, ако не искате да си създадете проблеми

Със сигурност сте чели и слушали много специалисти за това кога трябва да пиете вода.

вода
Не пренебрегвайте тези съвети, ако не искате да си създадете проблеми

А знаете ли, кога НЕ трябва да пиете от живителната течност? В следващите редове ще ви разкрием моментите, в които според специалистите не трябва да приемате вода.

За никого не е тайна, че е задължително ежедневно да се изпива поне по литър и половина вода. Според новите проучвания, това е минималната, а не оптималната доза вода, която трябва да бъде приета в рамките на едно денонощие. Специалистите дори посочиха количеството вода, което трябва да приема всеки в зависимост от килограмите си.

Малцина са наясно с факта, че ако не приемат достатъчно количество от живителната течност, пречат на правилното функциониране на тялото. Разбира се всичко си има граници и не е препоръчително да прекалявате с приема й, тъй като можете да предизвикате сериозни затруднения за организма си.



Ето и кои са моментите, в които НЕ трябва да приемате вода (вероятно дори не сте подозирали за повечето от тях):

Когато „гасите пожара“
Ако и вие сте сред любителите на люти храни, със сигурност ви се е случвало да се подлютите повече от необходимото. В бързината вероятно първо посягате към напитка, която да успокои бурята, бушуваща в устата ви и да ви освежи.
Може да ви се стори странно, но в такава ситуация не е препоръчително да пиете от живителната течност. Истината е, че тя само може да влоши положението. Забраната важи и за газирани, както и за други видове напитки. Най-добрата алтернатива, когато сте изпаднали в такава ситуация, е прясното мляко.

Преди, по време и след хранене
Забравете за приема на вода преди хранене, по време на хранене и след нахранване. Ако пренебрегнете този съвет, може да си докарате до главата сериозно стомашно разстройство, както и намалено слюноотделяне. Имайте предвид, че приемът на студена вода може да засили неколкократно ефекта.

Вода с подсладители
Най-добре е да забравите за приема на вода с изкуствени подсладители. Сладостта й може да доведе до значително увеличаване на апетита, а това несъмнено ще предизвика и затлъстяване.

Преди сън
Приемът на живителната течност вечер, непосредствено преди сън може да доведе до обратен на желания ефект. Ако пренебрегнете този съвет, не се изненадвайте, ако на сутринта станете с подпухнало лице и други части на тялото. Освен това несъмнено ще ви се наложи да посетите поне няколко пъти тоалетната през нощта, а това ще разбие съня ви, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.