Научете какво се случва с душата след 40-ия ден от смъртта

0
409

В това време се запазва материалната сила и енергия, която съхранява състоянието на личността

Със сигурност на мнозина от вас е интересно какво се случва с душата на човека, 40 дни след смъртта му.

душата
В това време се запазва материалната сила и енергия, която съхранява състоянието на личността

Всеки е наясно с факта, че смъртта е естественият завършек на живота. Може би това е и една от причините, поради които всички се интересуват какво се случва след това, къде отива и има ли живот след смъртта.

Вярва се, че известно време, след като напусне тялото, душата успява да запази голяма част от личностните качества на починалия. Освен това се запазват и всички роднински връзки от земния живот на душата.

Това се получава в резултат на факта, че през първите 40 дни от смъртта на човека, се запазва материалната сила и енергия, която съхранява състоянието на личността.
В течение на 40-те дни душата постепенно се разпада като същевременно се намира близо до своите близки и роднини.



Освен това душата вижда всичко, което се случва след смъртта й. Вижда как близките й тъжат и я оплакват.
След 40 дни обаче материалната жизнена сила на починалия човек се разпада и изчезва.

Когато всичко това отмине, човешката душа се концентрира в една малка светеща точица. Тази точица има способността да вижда. В последствие тя може да стане още по-малка или пък да нарасне. Това се случва в зависимост от духовното развитие на човека.

Пред нея изплуват спомените от всичките й предходни превъплъщения. Тя преминава през състоянията на тези личности и чак тогава достига ниво на индивидуалност. Земните пороци биват изтрити от паметта й, но нечистите наслоявания предизвикват сериозни страдания. Душата ще започне да изпитва сериозна тежест и изгарящ срам, когато осъзнае грешките си.

В това й състояние вътрешността на човешката душа е открита за всички, които се намират в подобно положение. В този ред на мисли, трябва да отбележим, че душите знаят всичко една за друга.

Най-големи страдания изпитват онези души, които са били силно привързани към изкушенията и плътските потребности. Това се дължи на факт, че желанията на душата се запазват дори и след смъртта й, но няма възможност за удовлетворението им.

Понякога отнема доста дълго време да си намерят ново човешко тяло, в което да се въплътят. Душите притежават възможността да се преместят мигновено от една земна точка в друга. Те се движат по цялото земно кълбо. Виждат и чуват всичко, но в същото време не са в състояние да направят каквото и да било.

Ако са запазили способността си да се развиват, не им остава нищо друго, освен да чакат за нова плът, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.