Внимание! Тези храни унищожават костите ви

0
350

Бъдете особено внимателни с консумацията им

Ограниченият прием на някои храни е също толкова вреден, колкото и прекаляването с тях.

храни
Бъдете особено внимателни с консумацията им

В този ред на мисли и тук важи правилото за умереност. Всяко прекалено нещо се превръща в опасно, вместо да извлечете полза от него.

Когато подбирате дневното си меню обаче, е добре да сте наясно с факта, че съставките на някои храни биха могли да увредят сериозно костната ви система. Тази информация е от особена важност за онези от вас, чиито кости са вече сериозно увредени. Дори и костите ви да са станали податливи на чупене, което е знак, че страдате от начален стадий на остеопороза, е добре да обърнете внимание на всички храни, които сервирате на трапезата си.

В следващите редове ще ви разкрием не камо кои храни унищожават костите ви, а и какви са опасните количества на прием.
Някои ястия и напитки, особено в комбинация с други, могат да създадат сериозни затруднения на организма ви да усвои нужното му количество калций.



Ето кои са опасните храни и напитки, разрушаващи костите ви:

Супи на прах, чипс, деликатесни салами
Това са само малка част от опасните храни, които съдържат твърде голямо количество сол. За никого не е тайна, че солта е изключително вредна за здравето, когато се приема в прекомерни количества. Истината е, че тези храни не само възпрепятстват усвояването на калция от организма, а дори му помагат в загубата му. Поради тази причина трябва да се отнасяте много внимателно с употребата им и по възможност да ги избягвате.

Газирани напитки
Съдържащата се фосфорна киселина в газираните напитки възпрепятства организма да усвоява калция от приетите храни. По възможност е добре да ги изхвърлите изцяло от менюто си. Ако ли пък не можете, то задължително сведете употребата им до минимум, ако не искате да си създадете сериозни проблеми.

Храни с хидрогенирани мазнини
Такива са всички пакетирани сладки неща, както и пуканките. Преди да решите да сложите която и да било от тях в кошницата, прочетете много внимателно информацията, която е написана върху етикета.

Телешки черен дроб
Специалистите посочват, че той е най-добрият източник на витамин А. това важи обаче само в случаите, в които се консумира умерено. Ако прекалявате с консумацията му, в организмът започват да се активират остеокластите. Това е процес на саморазрушаване на костите.

Кафе
Прекомерната употреба на кафе също може да ви създаде сериозни проблеми. Съдържащият се в него кофеин пречи на абсорбирането на калция, пише pik.bg

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.