Внимание! Лятото носи сериозни проблеми

0
330

Бъдете особено внимателни

Несъмнено лятото е любим сезон за мнозина, но в същото време крие и доста опасности.

лятото
Бъдете особено внимателни

Медиците предупреждават, че лятото идва с десет страшни болести. При все, че това е отпускарският сезон, рязката смяна на температурата и атмосферното налягане предизвиква редица здравни неразположения.

Обикновено в тази ситуация се обострят хроничните заболявания, което пък на свой ред води до претоварването на всички жизнени системи на човека. Основният проблем е породен от лошото снабдяване с кислород на всички органи и системи.

Поради факта, че температурите са постоянно високи се стига до разширяване на кръвоносните съдове. Налягането обаче остава същото и скоростта на движение на кръвта се забавя чувствително. В същото време потоотделянето се увеличава многократно. Ако не компенсирате този процес чрез приема на по-голямо количество вода, рискувате кръвта ви да се сгъсти. Излишно е да споменаваме до какви пагубни последствия може да доведе този проблем.



Имайте предвид, че това забавя допълнително циркулацията й, което пък от своя страна означава по-бавен пренос на нужните хранителни вещества и кислород до органите и тъканите. От цялата тази работа страдат всички системи в човешкото тяло. Най-потърпевши обаче, са мозъкът и сърцето, които влошават рязко функцията си.

Ситуацията се усложнява допълнително и от факта, че с обилното изпотяване човешкото тяло изхвърля сериозно количество микроелементи.
В този ред на мисли жегите през лятото поставят на сериозно изпитание дори и организма на здравите хора. Най-уязвими са хората със сърдечносъдови и мозъчносъдови заболявания.

Диабетиците, хипертониците и страдащите от разширени вени, също трябва да бъдат особено внимателни. Засилват се чувствително оплакванията от лошо оросяване на крайниците. Освен това постоянната дехидратация обостря чувствително бъбречните проблеми.

Летните жеги създават сериозен риск и за хората, които са подложени на постоянен стрес и напрежение, както и за онези, които страдат от наднормено тегло.
Хората с кожни проблеми също трябва да са особено внимателни, тъй като заради честото изпотяване и излагане на слънце, състоянието им може да се обостри.

Увеличават се значително случаите на стомашно-чревни проблеми, както и на полово-предавани болести поради факта, че се използват обществени къпални.
За да си спестите голяма част от здравните проблеми, които носят летните горещини, специалистите съветват да увеличите приема на вода.

Имайте предвид, че газираните и подсладените напитки не заместват живителната течност.
За да подпомогнете кръвообращението, както и функцията на всички органи и системи, е нужно да изпивате поне по два литра вода дневно.
Избягвайте тежките и пикантни храни, тъй като те допълнително ще затруднят функционирането на органи и системи, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.