Лицето е огледало на здравословното ви състояние. Ето какво издава!

0
326

Пъпките не се появяват случайно

Различните промени по лицето, са ясни знаци, че нещо със здравето ви не е наред.

лицето
Пъпките не се появяват случайно

В следващите редове ще ви разкрием кои са знаците по лицето, които предупреждават за здравословни проблеми.

Ето ги и тях:

Пъпки в зоната над веждите
Това е знак, че по всяка вероятност храносмилателната ви система не функционира правилно. За да разрешите този проблеми, би било добре да сведете до минимум консумацията на нездравословна храна, както и на мазни храни. Намалете употребата на сол и увеличете приема на вода.



Пъпки между веждите
Пъпките в тази зона издават, че поради натрупването на токсини и консумацията на вредна храна, черният ви дроб е сериозно затруднен в работата си.
Добре е да преустановите употребата на алкохол, лактоза и нездравословни храни. В същото време заложите на приема на плодове и зеленчуци в сурово състояние. Добре е да направите и прочистване на черния дроб.

Пъпки във външния ъгъл на очите
Ако често ви се появяват пъпки в тази зона от лицето, то това може да се дължи на дехидратация или пък на неправилно функциониране на бъбреците. Задължително увеличете приема на вода и изключете солта от менюто си. Консумирайте храни, които са с изразено диуретично свойство.

Пъпки на върха на носа
Освен, че несъмнено те са едни от най-нежеланите пъпки по лицето, се оказва, че са знак за сериозен проблем с жизненоважен орган, какъвто е сърцето.
За да решите до известна степен проблема, изхвърлете от менюто си мазнините, пикантните храни и натрия. Заложете на приема на Омега-3 мастни киселини, но от растителен произход.

Пъпки по външната част на бузите
Това е знак, че поради натрупването на остатъци, бъбреците ви не функционират правилно. Обикновено или става въпрос за задържане на течности или пък за дехидратация.
Приемайте по-голямо количество вода и забравете за кафето, алкохола и газираните безалкохолни напитки.

Пъпки по вътрешната част на бузите
Несъмнено те са сигнал за някакъв вид алергия или хронични респираторни проблеми като астма. Тези зони, са изключително податливи на петна. Основната причина, поради която се появяват, са лошите навици като тютюнопушенето. Спрете цигарите, сведете до минимум приема на захар и увеличете приема на пресни храни.

Пъпки в двата края на брадата
Обикновено тази област се засяга от хормоналните проблеми, които най-често се проявяват в дните около цикъл. Мнозина си мислят, че появата на пъпките в тази област на лицето е неизбежна, но грешат. Можете да регулирате процеса като заложите на здравословна диета, прием на повече вода, упражнения и грижи за лицето, пише zdraveikrasota.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.