Напитки за прочистване на черния дроб

0
374

Този орган изпълнява над 500 функции в организма

Ще ви разкрием рецептата на изпитана напитка за прочистване на черния дроб.

прочистване
Този орган изпълнява над 500 функции в организма

Напоследък все повече хора се обръщат към народната медицина в търсене на лекове за различни здравословни проблеми. Определено това не е никак случайно. Предвид забързания и нездравословен начин на живот, който води преобладаваща част от съвременното общество, не би било зле да спестим на организма си поне малка част от химията, която поглъщаме ежедневно.

Медиците са категорични, че ако правите редовно прочистване и поддържате черния си дроб в добра форма, ще си спестите голяма част от здравословните проблеми.
Истината е, че мнозина подчертават този орган, който е от изключителна важност. Той е натоварен с над 500 функции и ако не функционира правилно, няма как да не бъдат засегнати и други органи и системи.

Именно поради тази причина е добре да се погрижите за черния си дроб, преди да е станало твърде късно.
Холеретичните билки, които спокойно бихте могли да използвате за прочистване на черния дроб, са мента, цикория и жълт кантарион. Всеки път, щом си направите чай от тези билки, вие се грижите и за черния си дроб, макар и неосъзнато.



Ето и напитките, които можете да добавите към списъка на домашните лечители за прочистване на черния дроб:

Билкова отвара
Смесете по една супена лъжица от билките корен и цвят от женско биле, липа, цвят от лайка и жълт кантарион. Добавете и 2 с.л. листа от мента. Разбъркайте добре всички билки и изсипете 1 с.. от билковата смес в 250 мл. вода. Сложете течността на котлона и варете, докато кипне. След това варете за още 5-6 минути на слаб огън. Охладете отварата, прецедете я и я изпийте.

Препоръчителната доза е всяка сутрин по една чаша, а на обяд и вечер – по половин чаша. Процесът на прочистване на черния дроб с тази билкова отвара продължава от 3 до 4 седмици.

Ментов чай
В дълбок съд изсипете 1 литър студена вода и я загрейте на умерена топлина. Целта е водата да се загрее, но да не кипва. Добавете 50 гр. мента към вече загрятата вода и оставете да се вари в продължение на 5-6 минути на слаб огън. След като отдръпнете чая от котлона, го оставете да се охлади на стайна температура.

След като това се случи добавете прясно изцедения сок от 1 лимон и 1 портокал. Разбъркайте всичко. Добавете 3 с.л. чист пчелен мед и отново разбъркайте. Приемайте ментовия чай, направен по указания по-горе начин, веднъж дневно (най-добре сутрин) в продължение на 2 седмици, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.