Уникално е това предястие с панирано сирене (дресингът го прави чудно)

0
538

Това предястие с панирано сирене се топи в устата

Предлагаме ви рецептата за невероятно вкусно предястие с панирано сирене. И дресинг, който му придава още по-незабравим и неустоим вкус. Няма да имате проблеми с приготвянето, защото е супер елементарно.

предястие с панирано сирене
Забележително вкусно е това предястие с панирано сирене и дресинг

Трябват ни 500 грама краве сирене, но може и друго по желание, четири лъжици зехтин, две лъжици брашно, една лъжица ябълков оцет, един лимон, една лъжичка горчица, босилек, три скилидки чесън, една лъжичка кориандър, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем сиренето на парченца и да го оваляме хубаво в брашното.

След това си смесваме горчицата, оцета, ситно нарязания чесън, черния пипер, сол на вкус, счукания кориандър, половината зехтин, и настърганата лимонена кора.



Разбъркваме ги всички заедно и много хубаво, за да се получи съвсем единна и хомогенна смес. Останалият зехтин си го загряваме на тигана и на умерена температура като после пържим в него сиренето.

Сиренето, оваляно в брашното, си го пържим в зехтина и от двете му страни, докато добият онзи апетитен златист цвят. Когато е готово го прехвърляме в чинии, които е добре да са затоплени преди това.

Нашето апетитно сиренце си го поливаме обилно с дресинга, който преди това направихме, а отгоре му слагаме и листенца от босилека. Става нещо невероятно вкусно и сме сигурни, че ще си оближете пръстите като го опитате.

Уникално е това предястие, а най-хубавото му е, че става за много неща. Спокойно може да си го хапнете и като основно ястие, защото е доста засищащо, но може да го използвате и като чудно мезе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.