Не мислете лоши неща-вижте какво ще си докарате! (Бащата на медицината още е дал съветите)

0
272

Бащата на медицината е казал, че най-страшни са лошите мисли

Бащата на медицината е казал още от древността, че „най-големите врагове на човека са собствените му мисли”. Персийският лекар Авицена е твърдял, че лекарят има три инструмента срещу болестите-дума, растение и нож.

мисли
Лошите мисли разболяват, сн. Фейсбук

А на Изток са категорични, че дори и най-големите врагове не биха пожелали толкова зло на човека от това, което той си мисли.

Нашето здраве е в пряка зависимост от нашето мислене . И фактите са безкрайни.

Лекар от болница в Париж карал пациентите си да повтарят няколко пъти на ден на глас:”Всеки ден се чувствам все по-добре и по-добре”.



Но не да го повтарят механично, а да го осмислят. И какво се случило след това?

Месец по-късно дори и тежко болните пациенти се възстановили, а на някои хора дари не се наложило да лягат под ножа за операции.

За този метод по-късно заговорила и цяла Франция.

Великият учен от древността Парацелз твърдял, че вярата твори чудеса.Днес вече никой не оспорва, че между физическото и психическото здраве съществува връзка.

„Най-ефективната защита срещу всички болести и всякакви инфекции в организма е вярата в собственото ни здраве, както и положителните емоции и мисли”, твърди психотерапевт с над двадесет и три години стаж в професията.

Отрицателните мисли разрушават здравето ни. Доказано е, че гневът разболява стомаха и причинява болести на стомашно-чревния тракт.

Недоволството разболява черния ни дроб, страдаме още от болести на панкреас и холецистит.

Вербалното изпращане на любов, съчувствие и възхищение повишава жизнеността на този, към когото е насочено.

Ако обаче „изстрелваме” зли и негативни думи и мисли към някой, това намалява енергията му и той дори може да се разболее.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.