7 неща, които би било добре да направите след събуждане (II част)

0
279

По този начин ще се почувствате заредени с енергия

В първата част на този материал ви разкрихме част от нещата, които би било добре да направите след събуждане.

събуждане
По този начин ще се почувствате заредени с енергия

В следващите редове ще ви разкрием кои са останалите дребни нещица, които би било добре да направите след събуждане според специалистите по здравословен живот.

Те няма да ви отнемат много време или пък усилия, но за сметка на това ще се почувствате много по-добре, отколкото, ако започнете деня си лениво.

Ето какво още би било добре да направите след събуждане:



Контрастен душ
Със сигурност това не е нещото, за което мечтаете, но пък за сметка на това след първия път, в който приложите контрастен душ, ще се убедите в ползите му. След този душ ще се почувствате в пъти по-добре в сравнение със случаите, в които си вземате обикновен душ сутрин.

Сутрешният контрастен душ стимулира имунната, лимфната, сърдечносъдовата и храносмилателните системи. Освен това той подобрява значително метаболизма. Освен това този душ ще ви помогне да се предпазите от депресията. Ключът се крие в това, че студената вода стимулира производството на неврохимикали, повишаващи настроението.

Крем за тялото и лицето
След като вземете душа, подсушете тялото чрез леко потупване с хавлията и нанесете крем или лосион. Съобразете ги с индивидуалните ви нужди. Останете известно време така, преди да облечете дрехите си. През това време нанесете последователно серум, околоочен крем и крем за лице. Тази козметика не само ще ви помогне да сте красиви, а и ще реактивира микроциркулацията, ще увеличи съпротивителните сили и ще отложи максимално дълго стареенето.

Протеин за закуска
Проф. Доналд Реймънд от Университета в Илинойс посочва, че най-здравословно за организма е да започнете деня си с протеинова храна. Той препоръчва закуската да съдържа 30 грама протеин, който да бъде приет половин час след събуждането. По този начин ще имате усещане за ситост в часовете до обяд и ще избегнете рязкото покачване на нивото на кръвната захар, което би ви направило унили.

Специалистът е категоричен, че около 40% от калориите, приети на закуска, трябва да идват от протеини (парче сирене или пък две яйца например).

Усмивка
Започвайки деня си с усмивка и позитивна нагласа, ви прави по-трудоспособен. Когато се усмихнете на себе си в огледалото в ранните сутрешни часове, правите нещо като психологическа терапия, която ви настройва положително. Освен това усмивката ви носи и още една полза – подмладява лицето. Тя активира различни мускули и изпълнява ролята на своеобразна гимнастика, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.