Три супер храни за лятото

0
278

Няма да сбъркате, ако хапвате от тях на корем

Астрономическото лято настъпва след броени дни и е добре да сте наясно кои са най-подходящите храни за сезона.

храни
Няма да сбъркате, ако хапвате от тях на корем

Несъмнено именно летният сезон е времето, в което се дава възможност на организма да се зареди с нужните му витамини и минерали. Това се дължи на големия избор на пресни храни (най-вече плодове и зеленчуци).

Много е добре обаче да сте наясно с ползите, които можете да извлечете от консумираните храни, за да се възползвате максимално от тях.

Ето някои от най-полезните храни, които задължително трябва да присъстват в лятното ви меню:



Череши
Не пропускайте възможността да се насладите на това приятно изкушение през летния сезон. Черешите не само са вкусни, а и са изключително полезни за здравето. Те са богати на провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, желязо, калий, натрий, магнезий, фосфор и калций.

В същото време черешите са изключително бедни на мазнини и са с богато водно съдържание. В този ред на мисли те са изключително полезни за дамите, които са на диета за отслабване. Една череша съдържа едва четири калории.

Ягоди
Тези малки плодове са изключително вкусни и полезни. Те не само ще тонизират организма ви, но и ще му осигурят важни хранителни вещества. Само няколко грама ягоди дневно, са достатъчни да си набавите нужната за деня дома витамин С.

Съдържащите се в плода антиоксиданти помагат на организма за изграждането и възстановяването на тъканите. Те се борят успешно със свободните радикали в организма и повишават имунната защита. Редовната консумация на ягоди може да ви помогне да подобрите значително състоянието на зрението ви, както и за цялостното здраве на очите.

Диня
Вероятно динята е една от любимите храни на мнозина за летния сезон. Не малка част от дамите си правят прочистване на организма и същевременно успяват да се избавят от някой и друг килограм, залагайки на едноседмична консумация на диня.

Динята не само е вкусна и освежаваща, е и е изключително полезна. Именно това я нарежда на едно от челните места сред предпочитаните летни плодове. Благодарение на богатото си водно съдържание и високите нива на витамин А и С, този плод е изключително подходящ за следобедна закуска.

Редица проучвания сочат, че редовната консумация на диня може да ви помогне да понижите значително нивата на високото кръвно налягане. Освен това тя намалява риска от появата на сърдечносъдови заболявания. Не на последно място трябва да отбележим, че плодът се смята за естествена „виагра“.

Разбира се това далеч не означава, че трябва да сведете избора си само до консумацията на гореспоменатите плодове, пише puls.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.