Запомнете го: Ето как се приготвя сусамов тахан у дома! (топ рецепта)

0
585

Този домашен сусамов тахан става истинска приказка и е доста лесен

Предлагаме ви рецептата за направата на домашен сусамов тахан. Знаем, че в наши дни все гледаме към магазина, но е добре да си правим неща и у дома. Защото това е единственият начин да сме сигурни какво има в храната ни. Тази рецепта е уникална и винаги се получава отлично.

сусамов тахан
Истински и много качествен става този домашен сусамов тахан

Трябват ни единствено 80 грама олио от гроздови семки, но може и слънчогледово олио или зехтин, както и 240 грама сусам. Това са всички необходими за целта продукти.

Първо трябва да си изсипем сусама в една тавичка и да го запечем във фурната за около осем минутки.

Преди това фурната трябва да е вече загрята на температура не по-висока от 180 градуса.



Добре е фурната да е с вентилатор като периодично си разбъркваме сусама в тавичката, докато добие онзи апетитен златист цвят. След това го вадим от печката и го оставяме да се охлади.

След като се е охладил си го смиламе в обикновена кафемелачка или в блендер. После започваме малко по малко и внимателно да наливаме към него олиото, докато се получи гъстотата, която желаем.

Това е цялата философия на приготвянето му. А щом всичко дотук е готово, поставяме си сусамовия тахан в стъклен съд и на тъмно, за да бъде напълно защитен от слънчева светлина.

Както виждате, няма нищо сложно в това да си направим у дома вкусен и полезен сусамов тахан.

Той може да се използва за наистина много неща като сладкиши, десерти, но и сам по себе си. Сигурни сме, че ще ви хареса и ще си го правите и занапред.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.